26. kolo
16.04.2014 20:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Rána pro Everton, prohrál doma s Crystalem Palace

Ambice Evertonu na Ligu mistrů utrpěly vážnou trhlinu. Po sedmi vítězných zápasech v řadě si Karamelky vybraly slabší večer a podlehli doma 2:3 Crystal Palace, který pro změnu zvítězil počtvrté za sebou. Toffees tak zůstávají na páté příčce a při velmi obtížném losu v závěru sezóny se jim sen o nejprestižnější klubové soutěži rozplývá.

Crystal Palace už v úvodu utkání přesně ukázal, čím to, že vyhrál poslední tři zápasy a ve všech udržel čisté konto. Nezdráhal se bránit u vápna klidně s devíti lidmi, což neslo sladké ovoce, vždyť Everton se za celý poločas zmohl jen na dvě zajímavé rány McGeadyho nad a pohotový volej z úhlu, který taktéž minul Speroniho branku jen o pár čísel.

Eagles naopak stačila jediná akce, aby se dostali do překvapivého vedení. Bolasie až příliš snadno pronikl přes Bainese do vápna, jeho centr vyrazil Howard k nepokrytému Chamakhovi, který přiťukl rovněž volnému Jasonu Puncheonovi. Ten krátce napřáhl levačkou a otevřel skóre.

Aktivní Yannick Bolasie navíc zpoza vápna trefil ještě tyčku. Svěřenci Tonyho Pulise zkrátka z úvodní pětačtyřicetiminutovky vytěžili naprosté maximum a Evertonu, který jasně opanoval statistiku držení míče (65% - 35%), udělil lekci z efektivity. Až v závěru prověřil u bližší tyčky Speroniho Lukaku.

Vstup do druhého poločasu vypadal podobně jako ten předchozí. S výjimkou, že Crystal Palace se gólu dočkali už po čtyřech minutách. První šanci Ledleyho ještě skvěle lapil Howard, ale na hlavičku Danna po rohovém kopu Bolasieho už chytit nemohl.

Everton vstřelil kýžený gól až po hodině hry, kdy Mirallas nadvakrát odcentroval do vápna, Baines sklepl střídajícímu Naismithovi, a ten doklepl míč do sítě. Od té chvíle se Toffees konečně probrali, snad i díky bouřlivé atmosféře v Goodison Parku. Po centru z levé strany byl na zadní tyči osloven k vyrovnání Mirallas, ale z těžkého kopu vysoko přestřelil.

Tlak domácích pokračoval, další z žolíků Osman olízl dvacet minut před koncem svou ranou břevno, když v tom udeřilo na druhé straně. Nevídanou efektivitu Eagles deklaroval Cameron Jerome, který využil volný prostor okolo sebe a chladnokrevně vrátil svému týmu dvougólové vedení.

Everton se ani přesto nevzdával a do obrany Pulisova týmu bušil jako smyslů zbavený. Vyplatilo se to pět minut před koncem, kdy tečovanou přihrávku Barkleyho převzal Mirallas, přehodil si Speroniho a do prázdné branky snížil na 2:3. Už předtím musel gólman hostí zachraňovat situaci proti Barkleyho ráně, tentokrát byl bez šance.

Závěr utkání už byla z pohledu domácích spíše křeč než rozumná snaha o vyrovnání. V šestiminutovém nastavení už přišla řada na nakopávané míče, které obrana Palace svorně odtrkávala. Jedinou slibnější akci zmařil Mirallas, který v inkriminovaných chvílích dvakrát promáchl.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pulis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele