16. kolo
14.12.2013 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Newcastle United - Southampton FC 1:1

Newcastle nevyužil skvělé formy ani přivítání oblíbeného hosta a o body se tak podělil se Southamptonem. Důležité klání mezi sousedy v tabulce přineslo záživný fotbal, ve kterém nebylo nouze o ofenzivní choutky, skvěle připravenou defenzívu, ani o rozhodčího, jehož Sissoko složil přesným úderem na zem.

Úvodních deset minut patřilo Strakám, které neustále obletovaly vápno hostů, k první vážnější šanci se ovšem dostaly až po probuzení Svatých, kteří uklidňovali tempo pomalou rozehrávkou. Ve 12. minutě ukradl přízemní centr Gazzanigovi Gouffran, jenž přihrál pod sebe na volného Rémyho, ten ovšem trefil pouze zachraňujícího obránce na brankové čáře.

Hosté sice úspěšně drželi balón většinou na svých kopačkách, jejich počínání v útoku bylo ovšem bezzubé. A ve 27. minutě byli potrestáni, když přímý kop z poloviny hřiště posunul Williamson, míč propadl za obranu na Gouffrana, ten zachoval chladnou hlavu, obešel brankáře a do prázdné otevřel skóre.

Jasný prim hrály obrany obou celků, kromě solidní organizace se útočníkům nedařilo ani v souboji jeden na jednoho. Šancí bylo poskrovnu a diváky tak nadchl až ve 41. minutě Anita, který jednou kličkou vnikl do vápna, kde si uchvacujícím způsobem poradil s dvěma nalepenými obránci, aby nakonec mezi nohama Hooivelda přihrával pod sebe na penaltu. Právem se pak zlobil na své spoluhráče, kteří nezabrali výborný volný prostor.

Druhá půle přinesla hru jako na houpačce a oba brankáři byli v neustálém nebezpečí. Přesto první výrazná šance rozechvěla ochozy až v 63. minutě, kdy si Davis pravačkou zpracoval balón a levačkou okamžitě vypálil z třiadvaceti metrů do tyčky za letícím Krulem.

Za dvě minuty už se ale mohl radovat. Rychlý break táhl Rodriguez, který lehce roztáhl hru na Davise, jenž mu okamžitě vracel na hranici ofsajdu. Dokonale načasovanou přihrávku pak anglický útočník proměnil ve vyrovnávací gól, když uspěl tváří v tvář brankáři.

Stejný hráč mohl v 72. minutě dokonce otočit, po centru Lovrena jedovatě hlavičkoval, Krul však na poslední chvíli zakročil. Na druhé straně se o rozruch postaral Gazzaniga, který po malé domů vykopl sotva za své vápno, Rémy ale v obrovské příležitosti zapomněl mířit.

Závěrečné minuty sice přinášely nemálo vln vzrušení a originální ofenzivní myšlenky musely bavit každého diváka. Obrany se ovšem nenechávaly zaskočit a brankářům tak značně ulehčovaly práci. Vypjatý duel se prodlužoval o šest minut, a to kvůli ošetřování sudího Michaela Jonese, kterého v úleku u ležícího Gazzanigy knokautoval Sissoko.

V nastaveném času měl nejblíže k rozhodnutí Rodriguez, který si opět pohlídal ofsajdovou linii a ocitl se před Krulem, jenže Debuchy výtečným čistým zákrokem zezadu rozjásal stadion. Poslední vteřiny pak ještě narušila menší šarvátka u laviček, po jejím rychlém konci se už nic nestal ani na hřišti a zápas tak vítěze nepoznal.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele