36. kolo
26.04.2014 13:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Southampton FC - Everton FC 2:0

Šance Toffees na Ligu mistrů se zdají být po dnešku mizivé. Everton ještě během prvních 25 minut svého snažení na samém jihu Anglie stihly popravit dvě vlastní branky, na což poněkud bezzubá Martínezova parta ve zbytku měření sil se Sotonem nenašla jedinou odpověď...

Everton vyrazil na St. Mary’s s touhou vylepšit své vyhlídky na milionářskou soutěž alespoň jedním bodem, tenhle cíl se mu však nedařilo plnit od samého počátku. Když po dvou minutách Lambert táhl útok po levé straně a záludně odcentroval do vápna soupeře, byl to kuriózně Alcaraz, kdo kroucený centr nešťastně odhlavičkoval do sítě.

Ihned po vstřelené brance se začalo hrát docela zběsile, stylem nahoru-dolů. Gallagher se dožadoval penalty, Lukaku ze záklonu mířil vysoko nad. A Everton vůbec tradičně ve více mužích soustavně hledal na půlce Sotonu bleskurychlou odpověď na překvapivě brzký úder soupeře; jakkoliv to všechno šlo na úkor procent držení míče, která byla v případě EFC nevídaně nízká. Po jedné z takových lehkomyslnějších ztrát se do uvolněných prostor hnal ve 21. minutě Rickie Lambert a jeho chytrá přihrávka do druhé vlny málem slavila úspěch se zakončujícím Davisem.

Southampton v úvodních pasážích vskutku vypadal dravější a cílevědomější, ačkoliv na rozdíl do Karamelek vesměs o nic nehraje, a to se na ukazatel skóre do poločasu promítlo ještě jednou - pozoruhodně opět skrze vlastní gól. Tentokrát se Clyne napravo prodral k centru a Coleman pod absolutně nulovým tlakem diagonální hlavičkou nepochopitelně rozvlnil síť za Howardovými zády. Sám se okamžitě chytal za hlavu s vědomím, jak moc zbytečně a zřejmě i fatálně na tomto místě zazmatkoval.

Fanoušci Saints okamžitě začali prozpěvovat posměšné "Kdo potřebuje Jaye Rodrigueze, když máme vaši obrannou čtyřku?", oslavy ale klidně mohly být předčasné. Southampton letos už dvakrát vedení 2:0 zahodil; na druhou stranu v jediném předcházejícím případě, kdy si Everton v rámci zápasu Premier League vstřelil dva vlastence (v květnu 2003 proti Fulhamu), inkriminovaný duel také 0:2 z pohledu Toffees skončil. Tohle utkání se každopádně ukázalo být tím z druhého kastlíku.

Rickie Lambert ostatně po hodině hry klidně mohl zvyšovat už na 3:0, když z přímého kopu pro sebe typicky zkoušel štěstí přízemní ranou, která ztroskotala na levé tyči Howardovy klece. Naproti tomu hosté zůstávali oněmělí.

Lukakuova hlavička z 64. minuty příliš nadějí na úspěch neměla, přičemž Lovren si možná dvakrát užuž koledoval o penaltu, sudí Oliver se ale nad ním pokaždé smiloval. Mimoto Toffees sice mírně probrali žolíci v čele s McGeadym, ani odtud ale nezapršelo. Everton zklamal a s největší pravděpodobností se znovu bude muset obejít bez Ligy mistrů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Soton to teraz celkom púšťa, ale ako verný verím vo víťazstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-5 Lukaku hatrick

Reagovat
smazaný uživatel

Joo tak Everton zatím opravdu hezký dva goly

Reagovat
eden_h

takto to do LM nedotiahnete hoši

Reagovat
smazaný uživatel

To si dělají srandu - dva vlastní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele