12. kolo
23.11.2013 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Sunderland AFC 2:0

Sudí Kevin Friend se ode dneška rozhodně nepodívá do Sunderlandu s pocitem naprostého bezpečí. Dvě fatální rozhodnutí v neprospěch hostů do značné míry ovlivnila celé utkání, které po dvou dokonale provedených akcích vyhráli hráči Stoke.

Sunderland dával svou aktivitou a hlubokým napadáním najevo, že si nepřijel jen pro remízu. Rozvážnější domácí zase chtěli těžit z originálních myšlenek při průniku k brance soupeře, naráželi však na skvělého Wese Browna.

Ve 13. minutě vyslal vynikající pas Johnson na Fletchera, kterého tváří v tvář vychytal perfektní Begović. Hned v následující moment mířil do šestnáctky Stoke další centr a ke gólu překvapivě neměl daleko Huth, jehož nechtěnou patičku hasil těsně před čarou Shawcross.

Po půlhodince hry vyslal Cameron do vápna N'Zonziho, ten se obtočil kolem obránce a zpětnou přihrávkou našel na vápno sbíhajícího Adama, který placírkou usměrnil balón přesně ke vzdálenější tyči. Mannone neměl sebemenší nárok na úspěšný zákrok.

Šest minut poté přivedl v úžas mnohé diváky rozhodčí Friend. Wes Brown šel do skluzu proti úspěšnému střelci, který stihl nadskočit a obránce hostů tak získal balón. A také nekompromisní červenou kartu. Extrémně rozzuřený Gus Poyet zběsile gestikuloval, nic už ovšem nezměnil na tom, že jeho tým musel dohrávat v deseti hráčích.

Psychicky a početně oslabený Sunderland zažíval krušný vstup do druhé půle, postupem času se ale s nevýhodou vyrovnával a stále znatelněji nutil soupeře myslet především na obranu. Ovšem na dlouhou dobu jediným vážnějším pokusem zůstávala Bardsleyho přízemní střela z pětatřiceti metrů, se kterou neměl Begović výraznější potíže.

V 70. minutě dostali hosté soupeře do zámku, který zakončoval Johnson ranou zpoza vápna těsně mimo. Za tři minuty už mohli fanoušci Black Cats znovu zuřit. Begović šel proti pasu za obranu nohou napřed a ve vápně trefil Fletchera do hrudi, sudí Friend však potrestal pouze Larssona za protesty proti němé píšťalce.

Deset minut před koncem řádné hrací doby tak předčasně ukončil napínavý závěr N'Zonzi, když dostal parádní přihrávku do šestnáctky od Crouche a sám proti brankáři zachoval chladnou hlavu. Původně nepříliš atraktivní zápas však jistě rozvíří víkendovou diskusi, bohužel se v hlavní roli neobjeví žádný hráč.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Altidore

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele