6. kolo
27.09.2014 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Arsenal doma ztratil. North-London Derby skončilo remízou

Sobotní program Premier League byl až přespříliš nabitý. Obě derby, jak liverpoolské, tak i severolondýnské však skončilo z neutrálního (a možná i pro fanoušky obou domácích celků) zklamáním. Herní obraz rozhodně nenapovídal atmosféře utkání Arsenalu s Tottenhamem - a stejně jako na severu Anglie, i horní část Londýna byla svědkem remízy 1:1.

Severolondýnské derby mělo nejlepší předpoklady stát se vůbec nejgólovějším zápasem historie Premier League. Stačilo nastřílet "pouze" čtyři góly, což fanoušci na Emirates Stadium v tomto klání moc dobře znají. Výsledky jako 5:2 nebo 4:4 jsou běžnou praxí. Dnes však po velké fotbalové bitvě volali angličtí fajnšmekři marně. Šancí bylo poskrovnu, atmosféra jednoho z největších světových derby tatam a góly? Dva... No, aspoň něco.

Prvních pětadvacet minut se totiž na hřišti Arsenalu nedělo vůbec, ale vůbec nic. Domácí i hosté pokračovali v mizérii, která je provází povětšinu posledních týdnů a jen pohledná akce Ramseyho, Welbecka a zakončujícího Wilshera rozčísla nudu, která zklamala většinu fotbalové Anglie.

Tottenham, který bojuje hlavně sám se sebou a schopností vůbec vystřelit na branku, se poprvé probral až pět minut před koncem úvodního dějství. Jan Vertonghen si naskočil na vysoký míč velice dobře, ale zakončení nezvládl tak, jak by si sám představoval. Szczesny měl situaci usnadněnou.

Největší šanci prvního poločasu zmařil Alex Oxlade-Chamberlain, který na hranici vápna dostal perfektní přihrávku od Ramseyho, ale následovná přízemní rána byla pro Llorise jen pokynem k robinzonádě. Aaron Ramsey se při akci předvedl pohlednou patičkou, ale byla to pro něj poslední zajímavá akce. Stejně jako před ním Arteta totiž kvůli zranění musel opustit trávník ještě do přestávky.

Místo kapitána Artety se na hrací plochu dostal Manuel Flamini a právě on hrál hlavní roli v první desetiminutovce druhé půle. Nejprve byl sám blízko vstřelení branky, když se opřel do odraženého míče po rohovém kopu. Mířil však mimo, a když za dvě minuty ztratil míč na agresivnějším Eriksenovi, Lamela chytře přihrál Chadlimu a ten otevřel skóre, mohl si Francouz ždímat tvář zmarem dvojnásob.

Od té doby nicméně Arsenal zvýšil úsilí na vstřelení alespoň jedné branky. Hned vzápětí byl strašně blízko vyrovnání hlavičkující Per Mertesacker, ale Hugo Lloris si vybral dobrý den a skvělým zákrokem udržel merunu vlastně na brankové čáře. Rozhodovat musel až brankový systém, který přisoudil radost hostům.

Arsenal se dočkal vyrovnání až ve čtyřiasedmdesáté minutě. Neschopnost Tottenhamu odpravit míč do bezpečí z okolí vápna nakonec vyplodila střelu Santiho Cazorly. Ta se po několika odrazech a promáchnutí Welbecka dostala až k Oxlade-Chamberlainovi, jenž nekompromisně vymetl šibenici z bezprostřední blízkosti.

Závěrečná čtvrthodina už měla jasný scénář - Arsenal toužil po druhé brance, ale v ofenzivě byl naprosto nulový. Technické i taktické chyby stály domácí řadu snadných míčů a Tottenham neměl vůbec žádný problém ubránit cennou remízu. Fanoušci na Emirates Stadium tak museli odcházet s lehkým zklamáním, domácí remíza 1:1 z derby je ztrátou spíše pro Arsenal.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (23)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsi k vysledky nejblize... 1:1 remiza a velke zklamani od Gunners ze neumi doma vyhrat nemaji TOP hrace, coz je skoda... chyba byla prodani Fabregase do Chelsea - ted se tam ukazuje jako TOP hrac

Reagovat
Infernoqt

čekal jsem plichtu s větší přestřelkou, jen se k tomu neodhodlali, každopádně v zápase stačí málo, aby vývoj pokračoval jinak než se očekávalo :) klidně jste mohli na konci trhnout i výhru

Reagovat
Le Gunner

2:1, Welbz dá góla.

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
bayern987

3:2 Ozil dá 1, a pokud bde hrát tak Poldi 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski by měl zůstat na tribuně po tom otřesném výkonu v Capital One Cupu.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

2:9

Reagovat
Infernoqt

tomu přeci sám nevěříš

Reagovat
Infernoqt

že vám Arsenal dá 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak 1:9

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na kom jiným se chytit, než na Xaverově. Tipuju 4-0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes ten Arsenal ani nepoznávám. V základní sestavě pět Angličanů?

Reagovat
arsavin

S Welšanem šest

Reagovat
smazaný uživatel

Pozor, Velšan není Angličan. Velšan je Brit.

Reagovat
smazaný uživatel

To je opravdu snad poprvé za 10 nebo víc let, kdy v jeho základní sestavě bylo více Britů než cizinců.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele