35. kolo
02.05.2015 16:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Aston Villa - Everton FC 3:2

Aston Villa o sobě ani omylem nemůže prohlašovat, že je v klidu, nicméně další vítězství ji alespoň dočasně vyzvedlo nad dvojici Newcastle - Hull. Záchranářské boje se nyní díky výsledkům Leicesteru, Sunderlandu a právě Sherwoodovy party stávají být ještě nepřehlednějšími. Sestoupit může opravdu leckdo...

Na jedné straně tým hnaný touhou zachránit se, na straně druhé tým bez jasné motivace. Takhle zřejmé bylo na Villa Parku rozdělení sil doopravdy od samotného začátku. Everton první půli v podstatě kompletně odevzdal, nepřipsal si ani jeden střelecký pokus a ještě se prezentoval mizerným dojmem vzadu, kde birminghamským povolil hned dva góly.

Pokud tohle utkání mohlo být prezentováno jako minisouboj dvou belgických forvardů, Romela Lukakua s Christianem Bentekem, tuhle soukromou bitvu na celé čáře vyhrál druhý jmenovaný. Právě silný hroťák Aston Villy se ještě uvnitř úvodní čtvrthodiny pověsil do vzduchu mezi dva obránce EFC a odhlavičkoval do sítě Delphův excelentní centr z levé strany.

Další šance domácích už potom pocházely takřka výhradně z rohových kopů, výtečně zahrávaných talentovaným Jackem Grealishem. Tomu se ve zbytku úvodního dějství hned dvakrát podařilo najít hlavu Rona Vlaara, a zatímco napoprvé nizozemský stoper v jednoduché pozici minul, později už alespoň neúmyslně protečoval míč k Bentekemu, jenž si nezpozorován v klidu zaběhl na zadní tyč.

Do druhé půle ovšem hráči ve vínovém nenastoupili úplně zkoncentrovaní a okamžitě nechali Lukakua nijak neatakovaného uběhnout s míčem zhruba 50 metrů před zakončením vedle brány. Což mělo zřejmě sloužit jako varování, jenže nesloužilo.

Evertonskému forvardovi byla brzy darována ještě jedna taková příležitosti nabrat balon na kopačky a prodrat se s ním až k vápnu, což už se tentokrát Ville naplno vymstilo. Vlaar totiž následně nešetrně fauloval Naismithe a Lukaku se štěstím snižoval z penaltového puntíku.

Birminghamští si nicméně z něčeho takového nedělali velkou hlavu a prakticky vzápětí odpověděli. Po 65 minutách Bacuna narýsoval pěknou kolmici pro Cleverleyho, Barry ve skluzu na přihrávku nedosáhl a kmenový hráč Manchesteru United si v koncovce počínal až překvapivě suverénně.

Everton v tu chvíli ztrácel opět dva góly a na další komplikace pro domácí už mu jaksi nezbývala energie či chuť. Osman takto pálil akorát přímo do Givenovy náruče a s kontaktním gólem nakonec přišel Jagielka až v nastavení, navíc kontroverzní cestou při zjevném faulu na birminghamského gólmana.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Benteke

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele