21. kolo
10.01.2015 16:00 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Queens Park Rangers 2:1

Rekord Premier League pokořen! Queens Park Rangers pokračují v úctyhodné sérii, ani v desátém venkovním utkání v sezóně nedokázali bodovat, a překonali tak dosavadní maximum Boltonu z roku 1995, který prohrál devět klání v řadě. Austinův třináctý gól v sezóně Redknappovu týmu na body nestačil, krásné góly Arfielda a Ingse přiřkly triumf Burnley.

Už deset minut po úvodním hvizdu se Scott Arfield rozhodl oslnit Turf Moor a otevřít skóre. Levé křídlo Burnley nejprve nasadilo housličky Islovi, pak poměrně snadno obešlo i těžkopádného Dunnea a přesnou střelou na zadní tyč stanovilo skóre na 1:0. Pro Arfielda to první gól od úvodního kola s Chelsea.

Po půlhodině hry dostal hostující celek do hry suverénně nejlepší střelec a hráč Rangers Charlie Austin. Po Vargasově přihrávce začaroval ve vápně Clarets a po zákroku Marneyho upadl. Exekuce se chopil stejný hráč a tvrdou ranou k tyči vyrovnal.

Smírný stav však v utkání dlouho nevydržel. Po Bartonově přihrávce byl sice blízko druhému gólu Vargas, jehož fantasticky vychytal Heaton, ale gól vzápětí vsítili domácí. Danny Ings si na hranici vápna překrásně pohrál s Caulkerem, obešel znovu jen přihlížejícího Dunnea a plazivkou do protipohybu překonal i Greena.

Ve druhém dějství kapituloval anglický gólman ještě jednou, ale pro předchozí faul se Barnes radovat nemohl. Domácí to však mrzet nemuselo, jelikož QPR si jedinou šanci připsalo až v nastavení. Caulkerova hlavička skončila Heatonovou kořistí, a tak si oba celky vyměnily pozice. Burnley se dostalo ze sestupových pozic; Hoops do nich naopak padají.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
klokan.paul

Tip X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele