25. kolo
11.02.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Everton FC 1:0

Neopakoval se divoký devítigólový zápas z podzimní části, naopak jsme mohli vidět stejný duel jako před rokem na Stamford Bridge. Jen místo Lamparda rozhodl Willian - dvě minuty před koncem. Klíčovou postavou utkání se stal i gólman Petr Čech, který ve druhém poločase předvedl fantastický zákrok proti Lukakuovi.

Petr Čech se v ligové sezóně v brance Chelsea objevil teprve popáté - a ani popáté jej soupeř nedokázal překonat. Česká reprezentační jednička tak udržela už 167. nulu v Premier League a na historické maximum Davida Jamese mu schází pouhá tři čistá konta. V součtu s minulou sezónou navíc Čech drží v Premier League neprůstřelnost už 645 minut.

32letý brankář však proti Evertonu neměl vůbec snadnou práci, už v osmé minutě se na něj po Barkleyho kolmici řítil bývalý spoluhráč Romelu Lukaku a Čech musel pohotově vytrčit levou nohu, aby jeho ráně zamezil v cestě do sítě. Kromě této šance se ovšem v první půli Toffees na nic nezmohli - další Lukakuova střela už se nedala považovat za nebezpečí.

Úvodní dějství ovládli domácí, ale žádná sláva to rovněž nebyla. Chelsea scházel moment překvapení, většinu času jen staticky obléhal vápno Evertonu, kde bylo pravidelně naskládáno klidně osm fotbalistů v bílém.

Přesto se Tim Howard, vracející se po zranění a šesti zápasech absence, nějaké práce dočkal. Willianova krásná střela těsně míjící šibenici jej pouze protáhla, Rémyho hlavička po Azpilicuetově centru už jej donutila i k zákroku. Ten nejtěžší za první dějství musel vytáhnout proti Hazardovi, který střílel netradičně zpoza vápna.

V mizérii na ofenzivní třetině pokračovala Chelsea i po změně stran. Jediným aktivním hráčem, který obranu Toffees zaměstnával vlastně jen Eden Hazard. Willian mu pomáhal před vápnem, ale Rémy s Cuadradem, který po příchodu z Fiorentiny debutoval v základní sestavě, ve většině případů hru spíše zpomalovali. Právě Hazard také poprvé ve druhé půli prověřil Howarda tvrdou ranou z úhlu.

Americký brankář sice musel zůstat v pozoru, ale všechny pokusy Blues pro něj byly spíše sladkou malinou. Blýskl se jak proti přímého kopu Matiće, tak i proti zajímavě vyhlížející střele Williana.

Naproti tomu Petr Čech se v brance domácích dlouho nudil. Až v 68. minutě musel poprvé zasáhnout a hned vytáhl naprosto fenomenální zákrok. Oviedův centr z levé strany zasáhl nějaké 4 metry od branky trestuhodně volný Lukaku a Čech dokázal skvostným reflexivním zákrokem míč vyrazit.

Nutno přiznat, že Everton bránil opravdu účinným způsobem. Zabetonoval šestnáctku a o víc se nestaral. Stejným způsobem uhrál bezgólovou remízu v Merseyside derby a ani Chelsea se proti víceméně destruktivní taktice dlouho nedokázala prosadit.

Pět minut před koncem Stamford Bridge propuklo v nadšení, když Nemanja Matić dostal tečovanou střelu za Howardova záda; míč však titěrně líznul taky Ivanović, který stál v ofsajdu. V nervózním závěru nejprve dostal druhou žlutou, a tedy červenou, kartu Barry, aby pak Willian zachránil tři body na Stamford Bridge další tečovanou střelou.

Howard vyboxoval míč před šestnáctku, kde se do něj brazilský křídelním pohotově opřel a i díky jemné teči Naismithe jej propasíroval mezi Howardem a bližší tyčkou - 1:0. Vítězný gól přišel v pravý čas a Chelsea díky němu udržela sedmibodový náskok na čele Premier League.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tuxedo

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Chelsea klopýtne aspoň X

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle zvládneme s nulou vzadu 1:0 nebo 2:0 win

Reagovat
Zaschrona

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

jaktoze chyta Petan ? :)

Reagovat
M1ck0

Zdálo se mi to nebo Branislav se zakousnul do toho chlapce z evertonu?

Reagovat
Matić

zdálo

Reagovat
smazaný uživatel

hezky čehůn

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele