21. kolo
10.01.2015 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Newcastle United 2:0

Neprobíhalo to úplně jako na drátkách, ale díky zlepšenému výkonu ve druhé půli Chelsea uhájila vítězství 2:0. První dějství přitom vůbec nezvládla a jen s obrovským štěstím se vyhrála i první půli. Hvězdou zápasu byl Oscar, jenž první gól dal a druhý krásnou patičkou nachystal Diegu Costovi. Díky ztrátě Man City na hřišti Evertonu se tak Mourinhův tým osamostatnil v čele Premier League...

Úvod zápasu přitom Chelsea vůbec nevyšel, naopak Newcastle do utkání vstoupil ve velkém stylu. Prvních dvacet minut lídra Premier League prakticky do ničeho nepustil a sám měl zajímavé náznaky příležitostí. Především Rémy Cabella, jenž nastoupil v základní sestavě po šesti zápasech, dělal obraně problémy.

Byl to právě francouzský křídelník, kdo se po osmnácti minutách proháčkoval obranou a div neprostřelil dobře postavenou obranu Chelsea. Ta však od té doby absolutně přestala fungovat a jen díky skvělému Čechovi a štěstí nedostala v první půli branku. Český brankář vychytal dělovku z přímého kopu od Gouffrana, načež jej musel zastoupit ještě Azpilicueta, který z prázdné branky vykopl dorážku.

Petr Čech, jenž po Courtoisově pětigólovém příjmu od Tottenhamu nastoupil ve druhém soutěžním zápase v řadě, měl ještě větší práci po půl hodině, kdy Cabella snadno obešel Terryho a přesnou přízemní ranou k tyči donutil Čecha ke hbitému zákroku. Hořící obrana pustila ke střele i Janmaata, jemuž rána výrazně nesedla, a Sissoka, který po dalším obejití Terryho nastřelil spojnici.

Chelsea hrála nejhorší ligový poločas na domácí půdě v sezóně, až do samotného závěru si vytvořila jedinou šanci, kterou Costa zpackal a místo střely dal přihrávkou šanci na vyniknutí Colbackovi. Přesto se Blues dostali do vedení ještě před změnou stran.

Fotbalově to nešlo, a tak Mourinhova parta použila hlavu. Bleskově rozehraný rohový kop Williana převzal Ivanović, ten našel na zadní tyči Oscara a brazilský záložník přibil skákavý míč přesně do odkrytého místa u tyčky - 1:0 vůbec první střelou domácích na branku. V nastaveném čase ještě kopal přímý kop z šestnáctky Willian, ale Krul byl tentokrát připraven.

Pro Newcastle to bylo velmi kruté a není divu, že se po změně stran vrátili utlumení. Chelsea najednou neměla potíže udržet Magpies na uzdě a bez větších starostí kombinovala a hledala otvory v defenzivě hostí. Jednu takovou našla po hodině hry po krásné kombinaci, kterou Oscar vyšperkoval patičkou a Diego Costa už patnáctým gólem v sezóně. Španěl se tak osamostatnil na čele tabulky střelců.

Costa byl blízko, velmi blízko i šestnácté sezónní trefě, přičemž závěrečná fáze probíhala naprosto stejně jako při gólu. Naznačil na hranici vápna střelu a následně střelou do protipohybu překonal Krula. Dvacet minut po přesné ráně mu ovšem radost překazil důsledně vracející se Coloccini, což byl zároveň také poslední formující moment tohoto střetnutí.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
Beros

Hlavně žádnou ostudu... Bobík by byl super

Reagovat
Beros

* Bodík

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
NuFc23

Obe muzstva s nepresvedcivymi vykonm v poslednych zapasochi,mourinho je pan trener, ale keby sa nam podaril urvat nejaky ten bodik, tak krivdu budu niest zaserozhodcovi tip: X dufam, aj ked

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem že chelsea sa po Totenhamskej prehre zase rozbehne tip odvážny ale skúsim 5:0

Reagovat
Fojcek

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci, príliš veľké debakle tu strieľate, Alnwicka už nahrádza Timothy Krul v bráne, čiže ten výsledok nebude taký ako píšete

Reagovat
kattos

Ty vole on zase chyta courtois vždyť je strasne precenovany a teď se mu nedaří zatímco čech formu má

Reagovat
Fonzi9

Tady neni o čem, pokud jim chelsea nedá 3ku tak se všichni budou rejpat v tom - co je to za KRIZI??? tip 3-0 v krajním případě pohlídaných 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele