14. kolo
02.12.2014 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Aston Villa 0:1

První výhra pro Aston Villu v deseti ligových kolech; první gól pro Bentekeho od měsíce března - jak blahodárný vliv mělo tohle vložené kolo na tápající birminghamský celek! Ten se po zisku ojedinělých třech venkovních bodů posouvá dokonce až na 12. příčku...

Villans udrželi hned tři čistá konta v úvodních čtyřech zápasech, pak šli ale dramaticky dolů. A také tohle čisté konto bylo zřejmě hlavně dílem soupeře, který ve finální fázi činil jedno mizerné rozhodnutí za druhým. Zaha s Bolasiem jako už obvykle proháněli všechny soupeřovy zadáky, potom ale v útočné třetině jen sotva přišli s něčím smysluplným.

Aston Villa začala mizerně a v ničem jí nepomohlo brzké zranění klíčového článku ofenzivní tranzice, Joea Colea. Toho nahradil Carlos Sánchez, primárně defenzivní středopolař, a to bylo ihned záhy znát na pasivitě hostů, kteří zároveň připustili soupeři dva nemastné neslané pokusy z dílen Bolasieho a Jedinaka.

Birminghamští se v útočné fázi museli spoléhat hlavně na navrátilce z třízápasového trestu, Christiana Bentekeho, a ten se také později stal osamoceným střelcem duelu. Nejdříve ještě po obtočení se kolem Scotta Danna nepochodil, ve 34. minutě už ovšem utekl svým strážcům, aby zpoza šestnáctky otevřel skóre prostřednictvím jemné, ležérní - skoro až "henryovské" - placírky na vzdálenější tyč.

Crystal Palace záhy ihned začal znovu tlačit, Zaha s Bolasiem však uvnitř pokutového území neuspěli, a ani v poločase vysvlečený Campbell na této domácí impotenci nic moc nezměnil. Právě on se například v 57. minutě jenom marně natahoval po McArthurově příhře za obranu, aby si zanedlouho při snaze udělat penaltu vykoledoval akorát žlutou kartu za filmování.

Na druhé straně se naopak brzy mohl prosadit Weimann, jenž spálil dost možná největší příležitost této 45minutovky. Poslední slovo pak měl Zaha se svým centrem, na který poněkud překvapivě nedosáhl ani jeden z jeho spoluhráčů.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Xaver

Tranzice ????? viz 3. odstavec - takové slovo se k fotbalu významem moc nehodí, což autore ... ?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele