31. kolo
04.04.2015 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Southampton FC 1:0

Everton potvrdil zlepšenou formu a proti Southamptonu si připsal třetí vítězství v řadě. O jedinou branku zápasu se postaral už v 16. minutě Phil Jagielka. Southampton si příliš jednoznačných příležitostí nevypracoval, a když už obrana Toffees zaváhala, svůj tým vždy podržel výborně chytající Tim Howard.

Americký brankář musel předvést své schopnosti již v 6. minutě. Shane Long odcentroval z pravé strany, na míč si naskočil Graziano Pellé a jeho hlavička prakticky už překonala Howarda. Šestatřicetiletý veterán však fantastickým tygřím skokem ještě dokázal míč na brankové čáře vytáhnout zpět do hřiště. Tento moment se později ukázal jako klíčový, kdyby se Southampton takhle brzo ujal vedení, vypadalo by utkání zřejmě úplně jinak.

Za deset minut se na druhé straně radovali domácí. Třetí rohový kop v řadě z kopačky Bainese už Saints nedokázali ubránit, odražený míč vrátil před branku ve skluzu Gareth Barry a důrazný Phil Jagielka z malého vápna nedal Kevinu Daviesovi, jenž zaskakuje za dlouhodobě zraněného Frasera Forstera, žádnou šanci zasáhnout.

Z dalšího průběhu první půle ještě stojí za zmínku dvě střely Jamese Ward-Prowse. Talentovaný středopolař nejprve vypálil z přímého kopu těsně vedle, zanedlouho pak jeho ránu zlikvidoval Tim Howard. Ve druhém poločase se Southampton pokoušel o vyrovnání, žádnou stoprocentní šanci si ale nevypracoval. Koemanova ekipa nic nevytěžila ani z celkem desíti rohových kopů a nepomohl jim ani rozhodčí, jenž vyhodnotil souboj Maného s Jagielku jako čistý.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele