15. kolo
06.12.2014 13:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Rekordní série Chelsea je u konce, popravil ji žolík Papiss Cissé

23 zápasů a dost. Chelsea překvapivě prohrála na hřišti Newcastlu 2:1, přestože hrála posledních deset minut přesilovku a za Magpies musel druhou půli chytat gólman číslo 3. Pardewa zachránil už poněkolikáté Papiss Cissé, jenž coby střídající hráč vstřelil oba góly. Snížení Drogby v závěru už Chelsea nepomohlo...

Senegalský útočník potvrdil, že se mu proti Blues daří. V pátém utkání vsítil už čtvrtou branku, a to jen třikrát nastoupil v základní sestavě. José Mourinho naopak prodloužil sérii neúspěchů s Newcastlem, který se tak stává jeho nejméně oblíbeným soupeřem. Hrál proti němu pětkrát a odnesl si pouhopouhé dva body.

Chelsea do utkání vstoupila aktivněji, prakticky neustále držela míč a hledala skuliny v defenzivně Newcastlu. Ty se však ne a ne objevit, a tak v prvním dějství spoléhali Blues prakticky jen na snahu aktivního Williana, jenž dvakrát z hranice šestnáctky minul branku Elliota o pár centimetrů; stejně dopadla po Brazilcově přihrávce i Fábregasova tečovaná střela.

Jediné dvě střely na branku přišly po ranách zmíněného Williana, jenž zpoza šestnáctky prověřil Elliota střelou pod břevno, a ráně Costy z úhlu, jež také nenadělala náhradnímu brankáři Magpies problémy. Ty měl naopak na opačné straně Courtois, který po půlhodině hry čelil Colbackově tutovce po průnikovém pasu od Péreze.

V závěru prvního dějství se staly dvě důležité situace - hvězdou utkání se málem stal do té doby neviditelný Oscar, který si hlavou zpracoval Fábregasův oblouček a nůžkami jen těsně netrefil prostor tří tyčí. Vzápětí si při odkopu poranil stehenní sval několikrát zmíněný Elliot a po změně stran tak do branky vstoupil Jak Alnwick, jenž dosud nenastoupil ani k jedinému soutěžnímu utkání za seniorský tým.

Chelsea však jeho nezkušenosti nevyužila a než stačila 21letého gólmana byť jednou prověřit, už prohrávala. Mikelova hlavička mířila ve výborné pozici mimo, zatímco centr Ameobiho pronikl přes špatně velmi špatně bránícího Cahilla a střídající Papiss Cissé uklízel prakticky do prázdné brány - 1:0. Newcastle navíc záhy mohl vést o dvě branky, Sissokova hlavička jen o kousek minula Courtoisovu svatyni.

Až další střídající hráč André Schürrle poprvé Alnwicka prověřil, přízemní rána ale nenadělala strážci brány Magpies sebemenší potíže. Překonán byl až čtvrt hodiny před koncem, jenže Hazard po Ivanovićově přihrávce trefil pouze tyč. Góly zkrátka dávali jen domácí, přesněji Papiss Cissé, jenž ani ne minutu po střele Hazarda využil přihrávku Sissoka a do poloprázdné branky zvýšil už na 2:0.

Chelsea k bodům nepomohlo ani vyloučení Stevena Taylora, jenž po faulu na Schürrleho a druhé žluté kartě musel pod sprchy o zhruba deset minut dříve než jeho kolegové. Ihned z následujícího přímého kopu přesto vykřesal alespoň jiskřičku naděje Fábregas, jehož dokonalý centr prodloužil do sítě Mourinhův žolík Didier Drogba - 2:1.

Závěrečné snažení sice Londýňanům přineslo kýžený tlak, z něj však nevzešla potřebná gólová příležitost. Nejlépe vypadala dělová rána Filipeho Luíse z nějakých 30 metrů, se kterou měl Alnwick velké problémy. Terryho hlavička uprostřed šestiminutového nastaveného času pak postrádala správný směr i razanci, zatímco Ivanovićova pumelice zpoza vápna jen směr.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (22)

Přidat komentář
Tuxedo

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Beros

Doufám, že kluci nebudou hrát se sklopenou hlavou a Chelsea pořádně proženou...

Aspoň bod by byl super... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 , Matic mimo hru

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
NuFc23

2:0 cabelka, cisse

Reagovat
NuFc23

Dodadot: kedze chyta elliot, tak 2:1 a ked bude zas v zaklade willi, tak to radsej nebudem pozerat a 0:5

Reagovat
Petr325

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

překvápko.bude tam 1 jak cyp.

Reagovat
Mikesh

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
scholes18

Oba gol a vyhra Newcastlu

Reagovat
Matić

Hodně těžký zápas. Se strakama se nám nedaří. Dnes počítám s výhrou, ale když uhrajeme bod, tak budu taky spokojenej. Tip 0:1 nebo 1:1. Očekávám, že budeme zalezlý a čekat co vymyslí soupeř. Doufám, že nebude hrát Mikel...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NuFc23

Mourinho je obycajny placko, bral dom ho ako special one, ale potom, co povedal po zapase s newcastlom to ma nasral

Reagovat
Setwo

čo povedal po zápase s Newcastlom ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele