22. kolo
17.01.2015 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Southampton FC 1:2

Newcastle potřetí za sebou v soutěžní zápase prohrál, tentokráte před vlastními fanoušky nestačil na Southampton. O výhře Koemanovy družiny rozhodla zimní posila Eljero Elia, který se postaral o oba góly. Saints se tak i po 22 kolech drží na senzačním třetím místě tabulky.

Na úvodní branku utkání se nečekalo dlouho, domácí příznivci z něj ovšem příliš radosti neměli. James Ward-Prowse vyslal dobrou kolmici, v osobním souboji Elia přetlačil Janmaata a střelou ve skluzu překvapil Krula. Nizozemský brankář jako by už ani nečekal, že se jeho krajan v dresu Southamptonu ještě dostane k zakončení, a z úhlu tak obdržel trochu laciný gól.

Nicméně ani na opačném konci hřiště Fraser Forster nemohl mít úplně čisté svědomí. Ve 29. minutě totiž brankář Southamptonu vyběhl proti dlouhé přihrávce za obranu, zřejmě se však správně nedohodl se stoperem Gardosem, který v sestavě nahradil zraněného Alderweirelda a před anglickým reprezentantem ve skluzu odkopl míč pouze do dobíhajícího Gouffrana, jenž tak nechtěně srovnal skóre.

Druhé dějství dlouho mnoho vzruchu nenabídlo, to se změnilo až po dvojím střídáním Ronalda Koemana. Nový muž na trávníku, Shane Long, vyhrál hlavičkový souboj s Coloccinim, k míči se dostal Eljero Elia, znovu byl úspěšnější v souboji s Janmaatem, s jehož pomocí se pokus lednové akvizice z Werderu Brémy ocitl až v síti.

Čtvrthodiny nato mohl Elia při svém debutu v St. Jame's Parku dokonce zkompletovat hattrick. Na centr Clynea z pravé strany si naskočil Graziano Pellé, orazítkoval břevno a k dorážce se nizozemský křídelník nakonec neprodral.

V závěru se ještě Magpies snažili o vyrovnání, posílali hodně míčů do šestnáctky Saints, ale nejlepší defenziva Premier League si s nimi dokázala poradit. Domácí se ještě dožadovali penalty, když střídající Riviéra evidentně trefil ruku kapitána Southamptonu Fonteho, avšak hlavní sudí Madley pokutový kop neodpískal.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
Beros

Zkusme to, i když to bude těžké, ale 3 body by byly bezva......

Reagovat
smazaný uživatel

toto platí na obe strany ale

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
NuFc23

Southampton ma formu jak lusk, tak snad x

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Murtago

Eljero Elia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele