15. kolo
06.12.2014 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Queens Park Rangers - Burnley FC 2:0

Důležitý boj ve válce o udržení zvládli lépe hráči QPR, kteří se šťastnou brankou ujali vedení krátcé po změně stran a po devíti setkáních poprvé poráží přímého konkurenta z Burnley. To tak po čtyřech kolech prohrává a zůstává na sestupových příčkách.

Lehkou převahu, se kterou vstoupili do utkání domácí, mohl po jedenácti minutách narušit Arfield, jen kdyby Greenovy chyby využil lépe, než pouhým nastřelením brankáře z vyložené pozice. Duel plný zbytečných ztrát a unylého pohybu vpřed nabízel snad jen střelecké pokusy hostů z jakékoliv pozice - za první půlhodinku jich nasbírali sedm, pouze dvě však mířily mezi tři tyče.

A právě druhou významnější ránu musel parádním zákrokem vytěsnit na břevno Green, když se pětadvacetmetrů od branky výtečně opřel do míče Boyd. Až ve 32. minutě zahrozili také Hoops, Vargas po kolmici do běhu dokázal brankáře pokořit, Keane však stihl před brankovou čarou vykopnout a udržet tak bezbrankový stav.

Usínající diváky tak musel probrat až úvod druhé půle, kdy se do šestnáctky dostal Austin, přihrál lépe postavenému Ferovi, a ten se značným přičiněním Shackella dokázal překonat již bezmocného Heatona. Srovnat krok chtěl Boyd, jeho tečovaný pokus však skončil těsně mimo, Ings pár minut poté hlavičkoval decimetry vedle zadní tyče po rohovém kopu. Přišla tak neuvěřitelná "pětiminutovka" Charlieho Austina.

72. minuta - faul na Trippiera a žlutá karta. 75. minuta - přihrávka Isly na vápno a Austinova pohotová střela doprostřed branky, kam se Heaton nestačil přemístit. 77. minuta - hraní rukou, druhá žlutá a předčasné sprchy. Burnley však krátké početní převahy využít nedokázalo, naopak si Heaton ještě musel poradit se střelou Juna Sok-Jonga, ani to však již bolestivé ztrátě bodů zabránit nemohlo.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com, eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Burnley už je 4 zápasy bez prohry a to je na takový tým v této soutěži dost velká "šnůra".Tipnu tedy za 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele