34. kolo
25.04.2015 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Stoke City - Sunderland AFC 1:1

Dick Advocaat je alespoň podle činů jeho svěřenců s výsledkem utkání spokojen, Sunderland přitom padá na sestupové příčky. Stoke vytočil obrátky svého výkonu jen kvůli rychle inkasovanému gólu, po vyrovnání už jen v klidu kontroloval hru a ani on divákům žádnou přidanou hodnotu nepřinesl.

Jako v noční můře začal zápas pro Begoviće, který neudržel v rukavicích centr Buckelyho, Wickham se tak vysmýkl obránci a na dvakrát dopravil míč za brankovou čáru. Vzápětí mohl bleskově odpovědět Adam, ten ale zpoza vápna namířil svou dělovku jen doprostřed brány. Po jednoduchém zákroku Pantilimona pořádně pálily ruce a nestyděl se to přiznat.

Pár momentů poté už ale musel znovu čelit prudkému pokusu, tentokrát zastavil pokus Walterse z dvanácti metrů. Když však Defoe odmítl po rychlém průniku pojistit náskok a rozvlnil síť pouze z vnější strany, vyrovnání přeci jen přišlo. Nic nebylo platné, že téměř celá jedenáctka hostů obsadila vlastní vápno, balón se odrazil k Adamovi, a ten nekompromisně vymetl vzdálenější horní roh branky.

Potters sice trávili u míče výrazně více času, nic kloudného z toho v útoku však vymyslet nedokázali. Nepříjemně dlouho tak diváci čekali na vzrušení alespoň u jedné z branek. Po vyrovnání se totiž k první velké příležitosti dostal obránce Jones až v 64. minutě, ve vápně už proti němu stál jen Begović, ten ale nakonec ani nemusel zasahovat.

To na druhé straně musel předvést brilantní zákrok Pantilimon, Diouf tak skvělý pas za obranu v obrat neproměnil. Jednou z největších zajímavostí po úvodních trefách se tak stalo střídání v 80. minutě, na hřiště se totiž prvně od srpna podíval Odemwingie. Ač je bod pro obě strany přijatelným rozuzlením, Sunderland možná až překvapivě po ničem víc neprahl a v závěru to byl právě hosté, kteří žádné další drama nepřipustili.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele