7. kolo
05.10.2014 15:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Southampton FC 1:0

Mauricio Pochettino má za sebou první úspěšný větší test v roli manažera Tottenhamu. Ačkoliv tedy Spurs ani proti "jeho" Southamptonu bůhvíjak nepřesvědčili a vyhráli jen díky osamocené trefě Christiana Eriksena, tři body ze zápasu se třetím týmem tabulky momentálně na White Hart Lane musejí vyvažovat cenou zlata...

Argentinský manažer dosud očividně nebyl schopen naočkovat své nové svěřence tou samou látkou jako dřív fotbalisty Southamptonu; dnes už tam ale známky pokroku vidět přeci jen byly. Spurs více běhali a presovali výše na hřišti, z čehož pramenila také jejich prvotní územní převaha.

Tottenham mohl jít poprvé do vedení při Vertonghenově hlavičce, tu však z čáry odklízel Bertrand. Následně se neujaly ani dva dalekonosné pokusy Lamely a Eriksena, konkrétně druhý jmenovaný si nicméně spravil chuť alespoň na sklonku úvodního dějství. Ve 40. minutě Dánovi přiťukl míč Chadli a bývalý hráč Ajaxu při zemi ranou zpoza šestnáctky otevřel skóre.

Southampton v tu chvíli inkasoval teprve popáté v sezoně, a přitom mohlo být ještě hůř, kdyby Chadli záhy nadějný protiútok nezakončoval pouze do brankové konstrukce. Co pak bylo možná ještě víc alarmující, byla neschopnost Saints vytvářet si nějaké ty gólové šance. Největší nadějí hostů nakonec zřejmě byl Kaboulův faul zkraje druhé půle, který si docela určitě zasloužil červenou kartu.

Co se střeleckých pokusů Sotonu týče, tam už nebylo moc o co stát. Jednu Maného střelu odklonil do bezpečí Naughton, a když se později neujal ani Wanyamův projektil, bylo o třetí kohoutí výhře v tomto ročníku de facto rozhodnuto.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vo víťazstvo Saints moc neverím, ale chcelo by to Spurs konečne poraziť. V posledných zápasoch nas vždy porazili nezaslúžene.

Reagovat
smazaný uživatel

trochu objektivity. čo si pamatám, tak v minulej sezóne Tottenham doma otočil zápas z 0:2 na 3:2 v poslednej minúte a rovnakým sposobom vyhral aj na ihrisku Saints. myslím, že keď tým dá v 2 zápasoch po 6 gólov, nevyhráva úplne nezaslúžene

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele