1. kolo
08.08.2015 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Aston Villa 0:1

Bournemouthu se historická premiéra v Premier League nevyvedla. Na maličkém stadionu Dean Court se odehrála spíše taktická bitva, na kterou místní fanoušci po minulé sezóně nejsou příliš zvyklí a příznivci Cherries nemohli být kromě výkonu spokojeni ani s konečným výsledkem. Vydřené vítězství Aston Villy 0:1 zařídil po rohovém kopu střídající Rudy Gestede.

Experti na anglickou kopanou se v předsezónních preview většinou obávali, že Bournemouth nebude mít se svým velmi ofenzivním fotbalem v nejvyšší soutěži šanci na úspěch. Manažer Eddie Howe jako by si tato tvrzení vzal k srdci a se svým mužstvem hrál poměrně opatrně. Tato strategie se však ukázal jako špatná, jeho svěřenci nenadchli předvedenou hrou ani konečným skóre.

Na první šanci si jedenáct tisíc diváků muselo počkat až do 37. minuty, kdy míč do středu navedl Marc Pugh, jeho přihrávka sice byla zblokována, ovšem balón se po sérii odrazů dostal k nohám Dana Goslinga a kdyby někdejší hráč Evertonu či Newcastlu zachoval chladnou hlavu, mohl poslat svůj tým do vedení. Bohužel pro domácí, jeho střela z deseti metrů prosvištěla kousek nad břevnem.

Pár minut nato zakončil svůj únik po pravém křídle Callum Wilson, Brad Guzan jeho ne příliš razantní pokus z docela velkého úhlu vykopl na roh. V nastaveném čase první půle pak přišla další stoprocentní tutovka Bournemouthu, Danny Pugh ale pár metrů od brány ve složité pozici zamířil pouze do míst, kde stál Brad Guzan a americký brankář dokázal jeho ránu reflexivně vyrazit.

Po změně stran si své příležitosti začala vytvářet i Aston Villa. Ve 48. minutě si první vážnější zákrok připsal na své konto Artur Boruc, když zlikvidoval střelu Gueyeho. Důležitý moment pro Villans přišel po hodině hry, kdy Jordana Ayewa nahradila jiná letní posila, Rudy Gestede z Blackburnu.

Šestadvacetiletý Beninec mohl skórovat již po devíti minutách na hrací ploše, když balón skončil kousek vedle levé tyče, tak v tu chvíli ještě nikdo netušil, že se odchovanec Met pouze zastřeloval. Přesná trefa přišla o čtyři minuty později, Gestede si skvěle naskočil na rohový kop Westwooda a nechytatelnou hlavičkou nedal Borucovi sebemenší nárok zasáhnout.

Cherries se sice v závěrečné čtvrthodině pokoušeli alespoň vyrovnat, nedokázali si ale vytvořit žádný tlak a zkušenější Villans si těsný náskok bez větších problému pohlídali.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
M1ck0

oba gól..tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Beči

Neví někdo, proč nehrál Kozák, když měl v přípravě dost dobrou formu?

Reagovat
hradec

Protože není místo pro něj ať hraje jak chce

Reagovat
smazaný uživatel

V klidu. Pokud si Sinclair udrží střeleckou formu z předchozích let, tak jde Kozák v 3.kole na plac.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele