14. kolo
28.11.2015 16:00 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

AFC Bournemouth - Everton FC 3:3

Nezapomenutelný zážitek si odnesou všichni, kteří dnes vyrazili na Dean Court. Ještě deset minut před koncem byl stav 0:2, děje nadcházející však přinesly divákům hned několik infarktových stavů. Bournemouth tak prvně od srpna boduje dvakrát v řadě, Everton naopak už třikrát na hřišti soupeřů neuspěl.

Už na konci druhé minuty mohli překvapit domácí, když se po rychlém přesunu na útočnou polovinu a centru Stanislase dostal k voleji z vápna Gosling, ten mířil jen decimetry vedle. Neúspěšná akce tak alespoň předznamenala, že si Bournemouth doma nenechají nic líbit, prvních dvacet minut tak Everton marně tápal, poté se ale nadechl k útočné aktivitě, která vyvrcholila neobvyklým gólem pro liverpoolský tým.

Nejprve našel přesným centrem McCarthy Koného, jehož pohotovou střelu reflexivně vytáhl Federici. Po následném rohu centroval Barkley a na domácím brankáři si lámal zuby kanonýr Lukaku. Ve 25. minutě už však od rohového praporku našel Barkley Ramira Funese Moriho a ten se hlavičkou přes obránce pod břevno radoval vůbec z prvního gólu po standardní situaci pro Everton v letošní sezóně.

Domácí sice nikterak nezamrzli, deset minut po úvodní netypické brance však k jejich smůle přišel zásah pro výběr Roberta Martíneze naprosto typický. Skákající pas od pravé lajny si skvěle zpracoval a zblízka pak k přední tyči překonal brankáře Romelu Lukaku, asistenci přitom zařídil Gerard Deulofeu, který z šesti gólových asistencí hned pět směřoval právě belgickému ostrostřelci.

Odpověď mohla přijít záhy, to po rohovém kopu hlavičkoval Matt Ritchie a Howarda dokonce překonal, na brankové čáře však nadějný náskok hostů udržel John Stones. V závěru poločasu už nováčkovi dech docházel, ve formě hrající ofenzivní kvarteto Evertonu ale přes v dobře organizované obraně okno nenašlo.

Ani po změně stran nepolevovali svěřenci Eddieho Howea, drželi si lehkou převahu v držení a branku soupeře ohrožovali o něco málo více než hosté. Jenže Tim Howard si na příliš práce stejně stěžovat nemohl, a když už se domácí k zakončení mezi tři tyče dostali, byl ve správný čas na správném místě.

První větší příležitost si tak Bournemouth připsal až v 68. minutě, kdy opět zafungovala spolupráce Stanislas - Ritchie, druhý jmenovaný pálil z half-voleje tvrdě, leč jen do dobře postaveného brankáře. Neutuchající touha po závěrečném dramatu ovšem nakonec přeci jen úspěch slavila. Deset minut před koncem se totiž s ničím nerozpakoval Adam Smith a zpoza vápna poslal famózní ránu do vzdálenější tyče, od které si už balón do sítě cestu našel.

To samozřejmě zapálilo jakoukoliv uhasínající naději a v 87. minutě se tak mohl stadion rozehřmít radostí. Murray poslal z přímého kopu do šestnáctky Kinga, který i s trochou štěstí našel před malým vápnem Stanislase, a ten střelou do protipohybu brankáře k bližší tyči dokázal vyrovnat. Štastný konec pro nováčka, který přinese druhou remízu 2:2 v řadě, zdálo se...

Celé to začalo ve druhé minutě nastavení, kdy se Murray málem nevědomě stal tím, kdo rozhodne. Jeho teč Danielsova pokusu ale mířila nad břevno. V poslední minutě hlášeného nastavení tak gólem na 2:3 potvrdil svou nejlepší sezónu Ross Barkley, ten byl důraznější než několik bránících hráčů a po ztrátě Colemana tak z otočky překvapil brankáře u bližší tyče, pod kterým balón šťastně procedil.

Snad ani domácí fanoušci nepochybovali, že závěr se žádným happyendem nestane, přesný zásah ale donutil sudího v pokračování ve hře a tři minuty po zdánlivém rozhodnutí přišlo skutečné rozuzlení. Hrdinou utkání se stal Junior Stanislas, který se před první brankou radoval z ligového gólu naposledy v srpnu 2014 na samém počátku úspěšné jízdy v League Championship. Po centru Charlieho Danielse využil už nekoncentrované obrany hostů a hlavičkou doprostřed brány definitivně rozjásal většinu diváků na Dean Court. Časy posledních gólů, tedy 94:45 a 97:13, se přitom zapisují jako nejpozdější zásahy v letošní Premier Leauge.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com, twitter.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Třešně držte se

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Kuba94

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavý zápas dvoch herne dominantných tímov. Mohlo by padnúť viacero gólov na oboch stranách. Tip: 3:2 Rozdielový hráč: Ritchie

https://facebook.com/Betwithstrategy/

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný výsledek pro domácí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele