12. kolo
07.11.2015 13:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Newcastle United 0:1

Bournemouth byl celý zápas s Newcastlem jasně lepší, ale nakonec si z utkání neodnáší ani bod. Soupeře přestřílel 20 ku 2, na rohy vyhrál 16:0. Všechny šance ale zhatili blokující stopeři nebo vynikající gólman Rob Elliot. Magpies tak ke kýženým třem bodům stačila jedna jediná ofenzivní akce, kterou po Wijnaldumově přihrávce proměnil Ayeze Pérez.

Cherries už ve čtvrté minutě zahrozili Joshuou Kingem, který sice pálil z velkého úhlu, ale Elliot musel vytáhnout těžký zákrok. King byl v prvním poločase nejnebezpečnějším hráčem domácích, po dvaceti minutách zkoušel štěstí z druhé strany, ale ani tentokrát gólmana Magpies nepřekonal.

Naopak Newcastle byl dokonale přesný, jejich prakticky první akce totiž hned skončila gólem. Obrana Bournemouthu potvrdila svoji neuvěřitelnou zranitelnost, Pérez tak mohl po přihrávce Wijnalduma proklouznout až před Federeciho. Ten si na jeho střelu sice sáhl, ale v cestě do branky jí nezabránil.

Bournemouth to ale nikterak nezasáhlo, domácí pokračovali v jasné převaze, což se jim málem vyplatilo. Bohužel pro fanoušky na Goldsands jen málem. Kingovu hlavičku vyrazil Elliot, dělová rána Smithe po rohovém kopu zase olízla břevno. Nejlepší zákrok si náhradní brankář Newcastlu chytající díky zranění Tima Krula nechal na devětatřicátou minuty, kdy Goslingovu hlavičku vyrazil reflexivně a s pomocí tyčky.

Po přestávce to vypadalo, jako by hra jen plynule pokračovala dále. I když je pravda, že Bournemouth svůj tlak vyvinul na úplně nejvyšší myslitelné maximum. Už třicet vteřin po startu hlavičkoval pod břevno Ritchie a Elliot opět vytáhl skvělý zákrok. Následovala hlavička Goslinga a série zblokovaných střel - Newcastle si koledoval o trest.

Ten málem přišel pět minut po obrátce, kdy Ritchieho centr netrefil v bezprostřední blízkosti brány Gosling, ale Stanislas měl stoprocentní šanci zatlouct balón do sítě. Vypálil ale také příliš vysoko. Bournemouth byl jasně lepší i ve zbylých minutách, ale nebezpečí se z jejich hry absolutně vytratilo.

Domácí kopali jeden roh za druhým, ale všechny (do jednoho) byly kopnuté velmi špatně. Matt Ritchie tak donutil Elliota jen k opakujícímu boxování. Newcastle sice ani v závěru při možnostech brejků nevytvořil absolutně žádnou efektivní snahu k ohrožení Federiciho, ale mrzet je to nemuselo. Hubené vedení udrželi až do závěrečného hvizdu, po němž se poprvé v sezóně vymanili ze sestupových pozic.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2,15 nebo 3,45 .Děkuji předem.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 popř. 2:2

01

Reagovat
Beros

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 watch and fuckin learn

Reagovat
NuFc23

0:1

Reagovat
Devil

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

0.2

Reagovat
smazaný uživatel

Elliot to byl ďábel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele