33. kolo
09.04.2016 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - AFC Bournemouth 1:2

Šance na pětadvacátou sezónu v Premier League a prodloužení prvoligové příslušnosti na třicet let je, pokud by se však naplnila, v Birminghamu by zapomněli na Tolkiena. Bournemouth po dvou debaklech navedl k výhře gólem á la Jamie Vardy Steve Cook a hosté tak jedou domů s překročenou hranicí kýžených čtyřiceti bodů.

Ve Villa Parku se žádná oslava fotbalu neočekávala. S výkonem, se kterým oba týmy do zápasu vstoupily, by se ovšem se zlou potácely i v nižších českých soutěžích. Domácí sice působili živě, to však jen do chvíle, než měli něco vymyslet s míčem na noze. Hra dopředu tak od nich neexistovala ne snad pro pasivitu, ale pro definitivně ztracenou sebedůvěru a bez ní pramenící absenci kvality.

Cherries bohužel nedokázali přebrat otěže duelu do svých rukou a kromě brzkého pokusu Grabbana nikterak Guzana neprověřovali. Tedy až do nastaveného času, kdy se po rohovém kopu dostal až zarážlivě snadno do vápna Francis, jenž oslovil Steva Cooka, a ten si dokonale zahrál na Vardyho v anglickém reprezentačním dresu.

Deštěm skrápěným Villa Parkem se v druhém dějství tklivě nesly chorály o doživotní oddanosti vínovo-modrému celku z Birminghamu a domácí hráči konečně začali vykazovat známky profesionálních fotbalistů. Ne však úplně. Když už se Richardson ocitl před prázdnou brankou v malém vápně, balón vůbec netrefil.

Očividně klidní hosté trpělivě čekali na svou příležitost potvrdit svůj náskok a dočkali se čtvrthodiny před koncem. Clark nedokázal u vlastní šestnáctky zpracovat míč a vyslal do samostatného úniku Kinga, který zblízka Guzana prostřelil. Vzápětí se tak ještě ve větším rozjela bouřlivá nevole s vedením Randyho Lernera, který byl i ústředním motivem triček a transparentů nesoucí heslo Hrdí na historii, ne na budoucnost. Lerner ven!

Fanouškům to však zdaleka nepřekáželo užít si ojedinělý úspěch svého týmu, kdy se ke střele zpoza vápna mezi dvěma obránci dostal Jordan Ayew a překvapil Boruce střelou k levé tyči. Jak však i oni sami čekali, žádný nápor kvůli zisku alespoň jednoho bodu posléze nenastal a Villans tak pokračují v dvouměsíční šňůře proher.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6 2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aaale dneska dame posledni vitezstvi v PL a pak sBohem lasko, mozna navzdy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele