11. kolo
31.10.2015 13:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Liverpool FC 1:3

Byl tohle poslední zápas Josého Mourinha na lavičce Chelsea? Londýnský celek prohrál už šestý zápas v probíhající sezóně, tentokrát doma nestačil na Liverpool v poměru 1:3. O góly se postarali Ramires, dvakrát Coutinho a jednou střídající Benteke. Jürgen Klopp tak po vítězství v ligovém poháru konečně zvítězil v lize a Liverpool pod jeho vedením poskočil na sedmé místo.

Chelsea na Liverpool od první minuty vlétla, až překvapivě aktivní hra jí v první desetiminutovce přinesla dvě gólové šance. A hned ta první skončila vedoucím gólem v síti Simona Mignoleta. Výbornou práci Costy využil Azpilicueta, který přes hlavu Lallany dostal míč do vápna a tam jej přesnou a tvrdou hlavičkou dostal do sítě Ramires. Lepší start si trápící se obhájce nemohl přát.

Krátce nato měl po centru Williana a hlavičce Terryho další velkou šanci Mikel, ale na balón ve skvělé pozici těsně nedosáhl. To ale bylo od Chelsea vše. Naprosto vše. Od té doby domácí vlastně čekali před vlastní šestnáctkou a čekali, s čím Liverpool přijde. Na Reds už byl znatelný Kloppův rukopis - hosté presovali fotbalisty Chelsea už na jejich polovině a ti se s tím nebyli schopni vypořádat.

V patnácté minutě po sérii napadání poprvé vystřelil Clyne, ale branku minul. Begoviće prověřil až Adam Lallana, jenž se o střelu na branku pokusil dvakrát v krátkém časovém úseku. Bosenskému brankáři však velké problémy nenadělal. Liverpool měl v prvním poločase míč na kopačkách dvě třetiny času, byl aktivnější a zasloužil si vyrovnání.

Chelsea si o něj pasivním přístupem koledovala a příhodně přišlo v nastaveném čase. Ve třetí minutě po základní hrací době se osudu utkání chopil Brazilec Coutinho, který před vápnem Londýňanů vykoupal Ramirese a levačkou vypálil přesně k tyči. V tu chvíli byla domácím pětice hráčů za balónem docela k ničemu.

Zápas vůbec nevyšel loňskému nejlepšímu hráči Premier League Edenu Hazardovi, který se s herní krizí potýká od prvního kola. Na hřišti nevydržel ani hodinu hry a nahradil ho devatenáctiletý mladík Kenedy, jenž se ihned po příchodu pozitivně projevil. Na levé straně se dostal přes Clyna a pokusil se i o střelu - zamířil však těsně vedle.

Hra se s jeho příchodem zlepšila na obou stranách, hrálo se nahoru-dolů a na fotbal se konečně dalo dívat. Korunu tomu mohl nasadit Oscar, který na půlící čáře skvěle obral Lucase, aby pak z nějakých 45 metrů zkusil přehodit Mignoleta parádním lobem. Belgický gólman však jeho drzý pokus na poslední chvíli vypíchl na roh.

A zrovna ve chvíli, kdy Chelsea působila sebevědomě, dostala klíčový direkt. Opět u toho byl Philippe Coutinho, který tentokrát na hranici vápna ošálil oba stopery a nakonec ještě přes břicho Johna Terryho propálil míč až za Begovićova záda. Blues měli stále ještě poměrně hodně času, ale defenziva Liverpoolu působila neprostupně.

Deset minut nato nicméně definitivně rozhodl Christian Benteke, který rovněž využil nedostatečného důrazu stoperské dvojice a prosadil se pro změnu ranou mezi nohama Garyho Cahilla. Pak už se vlastně jen čekalo na závěrečný hvizd, po němž si José Mourinho potřásl rukou s Jürgenem Kloppem a zmizel do tunelu v útrobách Stamford Bridge. Naposled?

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Manau

0:0 nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

02

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
KingMaster13

0:1 a ať ten ubrečenec táhne Myslím si že i fandové Chelsea už o něj nestojí

Reagovat
smazaný uživatel

... omyl, alespon za me - at Jozin pokracuje.

Reagovat
KingMaster13

Je pravda že ten titul vám vyhrál ale myslím si že Jose je trenér na krátkou dobu, nikde dlouho nevydržel Pak už to většinou začal srát

Reagovat
vanGomm

Liverpol jde sice tvrdě za titulem krále remíz,ale Chelsea by donekonečna ztrácet body neměla.Tip 1.

Reagovat
LokoLFC

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Noustress

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Melda

1:3

Reagovat
zizou996

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Robík

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
celeb

Namiesto Lallanu Firminho (a v zime zohnat kvalitne DM za dobru cenu (Song?)) a mozno sa na to bude dat aj pozerat.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
KingMaster13

sbohem José

Reagovat
cepinzcegamy

pa pa pá

Reagovat
smazaný uživatel

Joo Mourku.... tohle už asi neustojíš.

Reagovat
REPLIKATOR

Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

ja neviem čo má Roman za problém. Nech mu dá na 2 roky trénovať B dorastu a dodrží mu zmluvu a nemusí mu vyplatiť odstupné . Dementovi portugalskému, ten fakt robí všetko preto aby ho vyhodili, chce sa mi z toho grcať

Reagovat
smazaný uživatel

poslední video zde: sestřih všech branek a poslední část jak se odpíská konec a Klopp podává slušně ruku Mouri. sice příjme ale takoví to "hmm neotravuj dobrý" podle mě ji ani nestiskl, tohle je takoví idiot Mouri. VEN je mi z něj na

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp snad REDS zvedne, ale zde na Stamford si připsat tři body navíc Chelsea už dávno dávno přišla i o BLUESBUS

ještě přidám, že mi připadá že se ta smůla na Blues leí od doby co odešel Čech, Lampard popř. Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, proč tam ještě je. To co předvádí a jak se projevuje

Reagovat
smazaný uživatel

žeby tých 41 mil. odstupné v prípade vyhadzovu?

Reagovat
smazaný uživatel

tolik dostane ty smlouvy jsou vymyšlené

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě je dost vysoké % fanoušků (vyloženě Chelsea) také pro vyhazov

3-2-6 (V-R-P) a skóre 16:22 je fakt ohromující ty obdržené jsou mazec už čtyři týmy jim dali 3+ branek Man City, Everton, Southampton a dnes Liverpool FC

v sezóně před za 38. kol jich Blues dostali, 14/15 32, 13/14 27, 12/13 39, 11/12 46, 10/11 36, 09/10 32 mě z toho vychází že sezóna 15/16 překoná sezónu 11/12

Jediná šance je překopat tým, taktiku prostě všechno a opavdu ale opravdu vážně uvažovat o novém kouči !!!

Reagovat
smazaný uživatel

ja tiež chcem aby letel (teda by trénoval béčko aby nedostal odstupné) ale neviem kto by to reálne mohol trénovať. aj ked asi hocikto bude lepší ako demotivovaný Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele