26. kolo
13.02.2016 18:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Chelsea FC - Newcastle United 5:1

Takové utkání Chelsea potřebovala před Ligou mistrů jako sůl. Newcastle na svém stadionu smetla 5:1, přičemž první tři branky nastřílela během úvodních 17 minut. Blues se tak vůbec poprvé v sezóně dostali na kladné skóre. Postarali se o to dvakrát Pedro, jednou Diego Costa, Willian a Bertrand Traoré. Jen kosmetickou úpravu výsledku v samotném závěru zařídil Andros Townsend.

Chelsea do zápasu vlétla jako nekontrolovatelný uragán a během sedmnácti minut utkání de facto ukončila. Přitom jí k tomu stačily přesně tři šance, se kterými se Newcastle nedokázal vypořádat, nebo je dokonce sám nezapříčinil. Velkou zásluhu na tom měli Willian a Diego Costa, dlouhodobě nejlepší ofenzivní hráči Blues.

Už v páté minutě právě záložník s charakteristickým afromikrofonem na hlavě hbitě pronikl obranou Newcastlu až před vápna, kde brilantním pasem uvolnil Diega Costu. Útočník s ochrannou maskou na obličeji kvůli zlomenému nosu pak ve skluzu posunul míč přesně k tyči. Dobíhající Pedro mu jeho sedmý gól z posledních osmi startů neukradl.

A za svou čestnost byl však o další čtyři minuty později odměněn. Levý bek Newcastle Aarons udělal na půlící čáře obrovskou chybu, jeho pas na Janmaata vystihl právě Pedro, který nájezd na Elliota zakončil přesnou střelou k tyči. Třetí direkt pak Newcastlu uštědřila opět výše zmíněná dvojice s brazilskými kořeny - tentokrát Diego Costa poslal do vápna bezchybný pas Willianovi, jenž se snadno prosadil.

Courtois se v bráně docela nudil, vystrašil ho jenom deset minut před přestávkou Georginio Wijnaldum, který byl po centru Janmaata úplně sám před bránou. Jeho zakončení však bylo prachbídné. Stejně jako to Pedrovo, jenž využil chybu Shelveyho a byl před Elliotem také zcela osamocen. Míč však poslal po zemi a slabě přímo do brankáře.

Chelsea jasně vedla, opět však musela řešit nepříjemnost se zdravotním stavem jednoho z obránců, po souboji s Mitrovićem se totiž zranil kapitán John Terry a musel ze hřiště. Už pod dozorem klubových lékařů v kabině tak nemohl vidět, jak v nastaveném čase Willian z přímého kopu pálí přesně k tyči a Rob Elliot vytahuje další důležitý zákrok.

Po změně stran nicméně v lepší formě nastoupil na hřiště tým hostí, kteří měli několikrát hodně blízko ke snížení. Ve dvaapadesáté minutě po centru z pravé strany zakončoval Shelvey, jemuž radost zkazil blokující Azpilicueta. Křížná rána Mitroviće zase prosvištěla těsně vedle. Chelsea pak stačila jedna akce, aby definitivně naděje Magpies zpražila. Fábregasův dokonalý dlouhý pas si na hranici vápna zpracoval Pedro, který stejně precizně zvládl i zakončení - 4:0.

Závěrečná půlhodina už nebyla příliš zajímavá - v podobných utkáních to tak bývá ve většině případů. Odehrál ji i Bertrand Traoré, který se sedm minut před koncem poprvé v kariéře zapsal do listiny střelců. Po skvělém pasu Azpilicuety vstřelil pátý gól Chelsea.

"Kanára" už nedokázal završit Eden Hazard, jemuž se letos vůbec nedaří. Další úžasný pas Fábregase si zpracoval na jedničku, jenže při pokusu o zakončení mu balón uskočil od nohy. Na druhé straně naopak alespoň kosmetickou změnu zařídil Andros Townsend, jenž tak střelou za vápnem uzavřel na konečných 5:1. Pád Newcastlu do sestupových vod však neodvrátil...

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dokážeme prekvapiť? S malou dušičkou verím že niečo by sa zadarit mohlo.

Reagovat
Beros

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

poslat ten tým níže

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ, udržíme sa, zubami nechtami ale udržíme

Reagovat
smazaný uživatel

mě je to jedno

Reagovat
Beros

Proč bohužel?????????? Letos se udržíme a příští sezonu titul....

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ bolo myslené pre kubajsa, že bohužiaľ preňho budeme v PL aj o rok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tok týmům bude fandit většina lidí a hlavně ti co toho o Chelsea moc neví,ale fandit trápícímu se Newcastlu s obrovskou historií už několik let a i v období kdy se jim zrovna nedaří,to je něco jiného . Sázím neprohru Newcastlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přesně!!!

Reagovat
Noustress

dúfam, že vyhráte a spravíte krok k záchrane rovnako ako Black Cats a villans

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Beros

To snad není pravda....!!!!!!!!!!! To je ale ostuda

Reagovat
NuFc23

Hanba !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Do teď jsem stál při McClarenovi,ale to po tomhle zápase skončilo. Když už poskládal takovou sestavu,s nepochopitelně postaveným Tiotém,který za Newcastle odmítá dále hrát, tak proč po prvním nebo druhém góle pružně nereagoval. Kdyby hned vystřídal,nebo od začátku postavil mezi zálohu a útok Pereze,místo Tioteho mezi obranou a zálohou,tak by jsme si možná přihráli i dopředu,takhle šly všechny přihrávky pořád jen dozadu a rychlejší útočníci soupeře pak bez problémů přesprintovávali naší obranu a udělali si z naší brány střelnici Chudák Shelvey s takovou ho to u nás přestane brzo bavit,vždyť s ním nikdo nehrál,nikdo nesdílel jeho myšlenku a hlavně v přechodu do útoku jednoznačně chyběl Ayoze. A abych nezapomněl Sissoko mě svým nasazením nezklamal hýbal se,makal!!! A Taylor bojovník,při jeho výkonu jsem si vzpoměl na loňský šampionát v rugby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele