15. kolo
07.12.2015 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Crystal Palace 1:1

Pondělní dohrávka 15. kola Premier League byla poměrně atraktivní, byť nabídla jenom dvě branky. V závěrečné čtvrthodině se o ně postaral Scott Dann a Romelu Lukaku, kteří stanovili výsledek zápasu Everton - Crystal Palace na konečných 1:1.

Everton měl před zápasem skvostnou střeleckou formu a brousil si zuby na její zužitkování; naopak fotbalisté Crystal Palace se těšili, že navážou na nevídanou venkovní statistiku, kterou pod Alanem Pardewem nabrali. Není tak překvapivé, že zápas nakonec skončil nerozhodně.

Největší show spustily týmy až po změně stran, v prvním dějství zahrozili domácí i hosté vlastně jen jedinkrát - pokud nepočítáme zajímavé pokusy Barkleyho či Koného, které měly slušnou trajektorii, ale nemířily mezi tři tyče.

Po čtvrthodině hry mohl otevřít skóre Connor Wickham, kůži však Evertonu zachránil skvěle poziční Tim Howard. Pět minut nato chybělo ještě méně Romelovi Lukakuovi, jenž rozezvonil tyč za zády Wayna Hennesseyho, načež balón při cestě do bezpeří div netrefil i protější brankovou konstrukci.

Ve druhém poločase už to bylo o něčem jiném. Abych byl spravedlivý, více ze hry měl jednoznačně Everton a hosté se většinu času jen bránili. Přesto šli do vedení, ale o tom až za chvíli. Barkleyho pokus mířil po Koného pasu těsně vedle, ale když Ross Barkley pro změnu centroval, jeden z bránících hráčů Eagles si jeho míč prodloužil na břevno.

Zatraceně blízko vedení byli Toffees i v šestašedesáté minutě, kdy se Lukaku dostal s míčem až před vápno Crystal Palace, i s pomocí Cabayeho teče dostal míč ke Cleverleymu, jenž předvedl něco, při čem spoluhráči pobaveně zvolávají "životní!" - vše překazil fenomenální zákrok Wayna Hennesseyho, který se jen těžko nebude vyjímat v týdenním souhrnu.

Jenže čtvrt hodiny před koncem hosté překvapivě udeřili. Wickhamův brejk zakončený Puncheonem ještě Howard vyrazil na roh, jenže ten rozehrál právě Puncheon a Scott Dann hlavou zatloukl míč do branky - 0:1.

Everton dlouho neotálel a už za dvě minuty nádherně zakončoval Romelu Lukaku, který trefil břevno. Belgičan je poslední týdny při chuti, od Eurofotbalu si vysloužil označení Hráč listopadu, a svou důvěru splatil i tentokrát. Centr aktivního Deulofeua lehce tečoval Barry a Lukaku svým šestým gólem v posledních pěti utkáních vyrovnal na konečných 1:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

No, bude to zajímavý. Plichta by mohla bejt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
Kuba94

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip první poločas 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Krony

Rozjetý Everton 0:2

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

no, skončit to mohlo všelijak, fotbal supr. Everton ale měl spíš vyhrát, tahal za delší konec. má na víc, než se plácat ve středu s Liverpoolem a nováčkem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele