34. kolo
16.04.2016 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Southampton FC 1:1

Po třech bodech toužící Southampton po nešťastném gólu rychle vyrovnal, síly na obrat mu však nezbyly a ztrácí důležité dva body v bojích o Evropu. Martínez rozhodně nepřesvědčil fanoušky Evertonu, že je tím pravým manažerem pro ně a opět si tak přitížil před příští sobotou, kdy ve Wembley vyzve Manchester.

Domácí útok si od úvodních minut otevíral pusu, jenže bez zubů protivníka prostě nezkousnete. Přes pomalejší rozjezd tak nejdříve zahrozili motivovanější hosté, Tadić napálil odražený míč z hranice pokutového kopu jen decimetry nad břevno bezmocného Roblese. Až ve 28. minutě překvapil defenzívu Saints Mirallas a v módu tank se řítil do samostatného úniku, který mu až za pomoci rukou překazil Fonte. Nebylo divu, že si sudí Pawson vyslechl několik nelichotivých komentářů.

V závěrečných minutách došel Toffees dech a hosté vycítili šanci, jenže z množství příležitostí nevytěžili vůbec nic. Mané po průniku pálil do vnější sítě, Bertranda skvěle vychytal Robles, který chvíli poté neměl šanci po rohovém kopu stejného hráče, jenž našel Longa, ten ale hlavičkou orazítkoval vzdálenější tyč. A další rohový kop, v posledních vteřinách tříminutového nastavení, vyústil jen v příliš vysokou střelu Van Dijka.

Druhá půle pak začala tak, jako první končila, ani Tadić však střeleckou smůlu neprotrhl a po dvou kličkách, kterými se dostal na hranici vápna, pouze orazítkoval břevno. V 68. minutě tak Saints nevěřícně spadli na zem. Po rohovém kopu Mirallase hlavičkoval Funes Mori, nikterak razantní pokus mu ale obránci vrátili na reparát. Pohotovou přízemní dorážku pak těsně před brankářem ještě přizvedl nešťastník Bertrand a poslal Toffees do vedení.

Hosté však už několik desítek minut šli štěstí naproti a nakonec se přeci jen potkali. Pohlednou a rychlou kombinací se dostali do vápna, kde se po odrazu Tadićovi přihrávky dostal k balónu Mané na malém vápně a za mírného přispění Connollyho vyrovnal. Světe div se, to bylo vše. Jak rozezlení domácí diváci, tak fanoušci na výletě, kteří stále věří v evropské poháry, věřili, že se o tři body strhne ještě atraktivní mela. Nestalo se zhola vůbec nic a hráče tak vyprovázelo nepříjemné bučení.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele