30. kolo
11.05.2016 21:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Chelsea FC 1:1

Belgie slaví, Chelsea lituje. Eden Hazard předvedl v Liverpoolu fantastický výkon korunovaný geniálním sólem a úvodní brankou utkání, čímž jen navázal na výkony z předchozích týdnů. Po zranění a šíleném propadu formy se tak konečně dostal do rozpoložení z minulé sezóny, kdy v Premier League neměl konkurenci. Spravit zpackanou sezónu však už nejde. Jeho tým navíc po zbytečném gólu v nastavení o vítězství přišel.

Špatná příprava, nadváha a brutální pokles formy. To byl Eden Hazard na podzim. Na jaře se trápil s bolavým tříslem, které jeho výkony taktéž významně ovlivnilo. Ale v posledních čtyřech zápasech je to opět ten starý Eden, který loni ničil celou Anglii. Dnes svůj návrat na výsluní potvrdil neúnavným výkonem plným úspěšných výpadů do obrany Liverpoolu - a jedním nádherným gólem.

První zajímavou šanci nicméně měli domácí. Firminův úprk přes půlku hřiště Matić stíhal marně, avšak vyběhnuvší Begović mu dobře zmenšil úhel a vychýlil i následnou střelu. No a pak to přišlo. Po půlhodině hry se Hazard chopil míče, narazil si s Babou, pohrál si s Canem, Milnerem, Lallanou či Firminem a podél Lovrena i Mignoleta poslal dokonale přesnou ránu do sítě. Nádhera.

Do přestávky mohl zvýšit ještě Bertrand Traoré, který zaskakoval za zraněného Costu. Pedro mladičkého útočníka uvolnil na hranici ofsajdové lajny a i díky Mignoletově liknavosti se africký forvard dostal k míči v docela solidní pozici. Střelu směroval do vzdálenější šibenice, ale minul ji o dobrý metr. Liverpool se opět dostal ke slovu až po hodině hry, kdy Sturridge výborně vychytal Asmir Begović.

Šance na obou stranách byly k vidění i v samém závěru zápasu. Nejprve měl dvě minuty před koncem základní hrací doby šanci rozhodnout Pedro. Po Hazardově skvělé průnikovce se dobře obtočil kolem Morena, ale Mignolet jeho ránu ještě lépe kryl. Ve druhé minutě nastavení pak na druhé straně udeřil střídající Christian Benteke. Begović totiž Ojův centr plácnul přesně k belgickému střelci, jenž před prázdnou bránou nemohl mít snadnější úlohu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to zrušeno?

Reagovat
smazaný uživatel

O tom uz je davno rozhodnute.

Reagovat
Hardwell

2:1

Reagovat
M1ck0

Rozlučka s Anfieldem. věřím ve výhru 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele