28. kolo
02.03.2016 21:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Manchester City 3:0

Liverpool oplatil Manchesteru City pár dní starou porážku z penaltového rozstřelu ve finále Capital One Cupu a v lize svého oblíbeného soupeře stejně jako na podzim přehrál rozdílem třídy. O jednoznačné vítězství 3:0 se gólem a asistenci přičinili dnes vynikající trio Adam Lallana, Roberto Firmino a James Milner.

Úvod zápasu byl hodně opatrný a na první velkou příležitost si natěšený Anfield Road musel dlouho počkat. Skóre se poprvé měnilo ve 34. minutě, o nějaké gólové šanci však v tomto případě hovořit nemůžeme. Adam Lallana dostal spoustu prostoru před soupeřovou šestnáctkou, navedl si míč do optimální pozice a jeho nepříliš razantní, ovšem dokonale přesná střela skončila až v síti.

Někdejší opora Southamptona měla prsty i v dalším gólu, který padl krátce před koncem prvního poločasu. Lallana patou přihrál Firminovi, ten oslovil Jamese Milnera a bývalý záložník právě Citizens překonal Joea Harta. Milner hrál důležitou roli i na opačném konci hřiště, když v nastaveném čase úvodního dějství na brankové čáře zastavil hlavičku Sergia Agüera.

Kdo by si myslel, že o titul bojující Manchester přijde po přestávce nažhavený výsledek ještě otočit, musel být zklamán. Svěřenci Jürgena Kloppa pokračovali ve vynikajícím výkonu a hosty nepustili prakticky k ničemu. Ve 48. minutě ještě pokus Divocka Origiho po Milnerově asistenci Joe Hart vyrazil, o chvíli později už byl ale krátký. Nejistému Otamendimu na polovině selhalo zpracování, k míči se pak se štěstím dostal Lallana, načež vybídl ke skórování Firmina a brazilský útočník totou situací nepohrdl.

Nicolas Otamendi po svém přestupu z Valencie zatím nepodává optimální výkony a dobrý zápas neodehrál ani dnes. Po hodině hry málem namazal na další branku Milnerovi, naštěstí pro argentinského stopera ale dělovku zkušeného středopolaře bravurně vytáhl pozorný Hart. Anglická reprezentační jednička si dnes musela poradit dohromady se sedmi střelami Reds, přičemž jeho protějšek Simon Mignolet byl téměř bez práce.

Družina Manuela Pellegriniho si tak připisuje další porážku a zdá se, že titul je již v nedohlednu. Na druhou stranu, vzhledem k nestálé formě všech kandidátů na titul se ještě do konce sezóny může stát ledasco.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Pojďme bojovat !

Reagovat
t0mmy33MCFC

jojo ve finale jsme videli, ze staci durazny pressing a neopakovala se ta komedie z listopadu, kde chybel Kompany a Lpool si tam trenoval srandicky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme je v neděli načali a zítra nato navážem a dorazíme je... apropó k poháru: nejvíc mi zabrnkal na nervy Sterling, jeho 2 šance se měli aspoň 1 x proměnit. Hráč (dle peněz) takového kalibru, zatím neplní očekávání. V pozápasovém studiu ho docela přesně zhodnotil štístko Šmícer: "šel k nám za úspěchy, ale i za penězi". Je dobrej, v poli to umí rozdat (balon),, naběhnout si do šance, ale s proměňováním šancí je na štíru To v neděli potvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

no já osobně si myslím, že určité očekávání naplnil (ne na 100%) ale umí bezvadně připravit akci, dát obtížné přihrávky nebo i pěkné góly. Druhým dechem ale souhlasím, že do toho nejde naplno a k tomu mi přijde, že je slabý v soubojích a ztrácí balóny.

Šmicer to řekl správně na 80% i tak mám Sterlinga v oblibě už od začátku, kdy začal hrát za Reds a když šel k nám, tak to pro mě bylo super přestup, sice přestřelený, ale který není ještě možná lituji, že z něj udělali spíše útočníka, mě sedí jako vysunuté křídlo.

Reálná šance v boji o titul je, ale je to nesmírně těžké, když to naši takhle pos.rali i tak jako fanoušek i sázkař a člověk věřím, že se vrátíme do boje o titul!

Musíme už ale ne-prohrát a nejlépe sbírat tři body a doufat ve ztráty Leicester City, Tottenham Hotspur a Arsenal FC no a taky dávat pozor na záda, kde se nenápadně přibližují Manchester United a dobře hrající West Ham United.

Úkol zněl jasně, musíme vyhrávat a ostatní prohrávat

Reagovat
smazaný uživatel

navíc zápas k dobru máme

Reagovat
smazaný uživatel

teraz uz aj s kompanym

Reagovat
t0mmy33MCFC

jn cekal jsem ze ten koment mi da nekdo sezrat.... hrozne ostudny vykon celeho tymu ale takovych uz letos bylo tolik, ze clovek ani nevi ktery nazvat nejhorsim vykonem sezony... ale bez poradne strely na branku... to bude asi tenhle vykon

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
Hardwell

Borci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LokoLFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele