29. kolo
05.03.2016 16:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - AFC Bournemouth 1:3

Bournemouth pokračuje ve velké březnové jízdě! Po vítězství v derby se Southamptonem dnes Cherries vyhráli 3:1 na hřišti Newcastlu a udělali obrovský krok k záchraně prvoligového statusu. S pětatřiceti body na kontě (a desetibodovým náskokem na 18. místo) devět kol před koncem už je ostatně pád do druhé ligy něco nepředstavitelného. Naopak Newcastle se o záchranu bude klepat nejspíš do konce sezóny.

Magpies prohráli už potřetí v řadě, z deseti minulých zápasů pak přidali sedmou porážku. Stevu McClarenovi se body sbírat nedaří a z devatenácté příčky vzhlíží vzhůru s nadějí na lepší zítřky. Sedmnáctý Sunderland je vzdálený jenom bod a Newcastle má stále ještě jeden duel k dobru.

Svým fanouškům však dnes radost neudělali, proti Bournemouthu zahráli opravdu špatně. Svěřenci Eddieho Howea byli od počátku utkání nebezpečnější a zaslouženě se dostali do vedení ještě před třicátou minutou. V sedmé minutě pálil zajímavě Gradel, ale Steven Taylor jeho ránu zblokoval. Stoper domácích se o dvacet minut později položil i do centru Joshuy Kinga, jenže to už si míč srazil do vlastní sítě.

Ani ve druhém poločase nějaké velké zlepšení Newcastle nepředvedl, naopak měl štěstí, že záhy nešli do dvougólové ztráty. Afobeho, Kingova i Gradelova rána se však stala kořistí blokujících zadáků. Až po hodině hry se Straky dostaly k první šanci. Střídající Mitrović se protáhl kolem Cooka, jenže pálil těsně vedle.

Góly totiž dávali výhradně fotbalisté Bournemouthu. V sedmdesáté minutě vstřelil vítěznou branku utkání Joshua King, jenž tak promluvil do dvou zásahů Cherries. Využil zoufalé obrany Newcastlu, na hranici šestnáctky si bez potíží převzal míč od Ritchieho a pumelicí pod břevno nedal Elliotovi pražádnou naději.

Jediná světlá chvíle Newcastlu přišla v osmdesáté minutě, ale nutno říct, že to byla nádhera. Shelveyho balón na dobrých padesát metrů poslal Ayozeho Péreze do samostatného úniku, který forvard Magpies s přehledem proměnil. Poslední slovo však měli hosté. Pughovu šanci po pasu Kinga ještě Elliot skvěle lapil, ale s průnikem a následnou přesnou střelou Charlieho Danielse už nic nenadělal.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
NuFc23

uz aj tak to ma newcastle dost tazke a ak si chce udrzat aku taku realnu sancu na zachranu musi tento zapas vyhrat. 3:0

Reagovat
kissak

teď jsem hodně na rozpacích zdali přát v tomto zápasu výhru svému klubu a nebo naopak prohru protože věřím, že ta by panu McClarenovi zlomila vaz...

Reagovat
Beros

Reagovat
Y.Cabaye

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím bojím

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
Noustress

docela oblubeny klub ale po tom čo dnes predvadzaju dufam ze vypadnu, prehrat v boji o zachranu s priamym konkurentom nejakym paklub bohvie odkial to je na blití, pre straky v druhej lige

Reagovat
Beros

Jestli bude v příštím zápase na lavičce koučovat pan McClaren, tak přestávám věřit ve zdravý rozum....

Reagovat
NuFc23

Hanbite sa, v PL nemate co hladat s takymto vykonom a pristupom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zas na druhou stranu, nebyl by to Newcastle, aby po těchhle prohrách nesestřelil Manchester City, snad se potvrdí staré dobré "PROHRAJEŠ SE SLABŠÍM,PORAZ SILNĚJŠÍHO" viz. Tottenham,Liverpool,West Ham

Reagovat
kissak

snad tomu za současný situace sám nevěříš

Panu McClarenovi vybouchla i jeho poslední jistota ve kterou věřil a sice prohrál doma

Reagovat
smazaný uživatel

Dopr.... s McLaranem . Zničil cely Newcastle. Hraci jako jednotlivci top,ale či snima dela ten vocas to je az neuveritelne. Propustit a začneme vyhravat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele