33. kolo
09.04.2016 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Southampton FC - Newcastle United 3:1

Southampton podal pro letošní sezónu typický domácí výkon a soupeři nedal šanci na body. Stále je tak ve hře o Evropu, naopak nepřesvědčivý výkon Newcastlu opět poodkryl jeho tenčící se šance na setrvání v Premier League.

Vskutku náramně vlétl do zápasu Shane Long, který si narážečkou s Pellèm pomohl v povedeném průniku středem obrany a z dvanácti metrů poslal balón přesně ke vzdálenější tyči. Favorit brzkým otevřením skóre získal jistotu v nohách a děj na hřišti ovládal, ze šesti pokusů během následné půlhodinky mířil mezi tři tyče, nikterak nebezpečně, jen italský útočník. Na dlouhou dobu tak jediným vzrušením byl chytře zahraný přímý kop od Jordyho Clasieho, jehož centr se málem zakroutil do sítě.

Bezzubí hosté marně stíhali nasazené tempo a nepříliš fungující defenzíva si říkala o další ránu ještě před odchodem do šaten. Ta přišla ve 38. minutě, kdy Janmaat uklouzl na vlastní polovině a otevřel cestu Tadićovi, jenž pobídl do vápna opět Longa, který pohotově oplatil spolupráci ze začátku utkání Pellèmu a Darlow na křižnou střelu opět nedosáhl. Pro dokonání mizérie musel nešťastný obránce po pádu hřiště opustit kvůli zranění.

Magpies utopení v pesimismu nepřijímali ani dary. Tři minuty po změně stran servíroval první šanci hostům Fraser Forster, Moussa Sissoko nicméně z první naprosto minul. Další hřebík do prvoligové rakve Newcastlu tak jen chvíli poté přibil Victor Wanyama, jenž po rohovém kopu dokázal přesně k tyči namířit dorážku Fonteho neúspěšného pokusu.

Až od této chvíle můžeme mluvit o tom, že v utkání figurovala mužstva dvě. Andros Townsend ještě před hodinou hry nechal vyniknout tygřím skokem Forstera, jen aby ho šest minut poté překonal. Nepříliš koncentrovaná defenzíva ho nechala projít od pravé lajny až doprostřed hřiště a rána z osmnácti metrů zapadla přímo do růžku.

Probuzení však přišlo už přeci jen pozdě a Saints si náskok takřka profesorsky hlídalo. Aktivní Mané mohl čtvrthodiny před koncem dokonce vrátit rozdíl na tři branky, jeho chytře myšlená technická střela přes obránce se jen těsně obtočila kolem vzdálenější tyče. Na potřetí tak Newcastle se čtyřmi brankami ze St. Mary's neodjíždí, naděje na udržení však opět o něco klesá.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, whoscored.com, espnfc.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
NuFc23

4:0

Reagovat
NuFc23

Newcastle uz len dohra povinne sezonu

Reagovat
Beros

Přesně tak.... Ať jdou do II. ligy..... Nebo spíš ať jdou do prdele už.....

Reagovat
smazaný uživatel

v Championship vam bude lepsie.

Reagovat
kissak

Také jsem z těch přimadon pěkně nasranej, ale co se dá dělat. Benitez dorazil bohužel moc pozdě, ale co stále mám přeci 7 zápasů a připravujeme se svědomitě na každý z nich

Chtělo by to Nolana, Bartona ti by je srovnali do latě zmetky....

Reagovat
NuFc23

Barton by im dal snad aj po facke.

Reagovat
kissak

neboj v pohodě porazíme v dohrávce Bankéře a v posledním kole roztrháme Slepice

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

O gol menej pre domacich a suhlasim

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele