36. kolo
30.04.2016 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stoke City - Sunderland AFC 1:1

Sunderland se zřejmě definitivně hodlá k záchraně proremízovat a bůhví, jestli se tahle strategie ukáže jako dostatečná. Black Cats dnes uhráli už šestý nerozhodný výsledek na prostoru posledních osmi kol, tentokrát za něho však budou moc rádi - rozhodla o něm totiž až Defoeova penalta z poslední minuty...

Sunderland do utkání vstupoval s vědomím, že jakákoliv výhra ho udrží mimo sestupové pozice, jenže tenhle úkol jako by mu svazoval nohy. Black Cats vypadali především v první půli velmi nervózní, což bylo skvěle vyjádřeno Allardyceovým bouřlivým vyjetím na van Aanholta, jenž v jednu chvíli namísto příhry lépe postavenému Khazrimu volil slabou střelu doprostřed brány.

Sunderland na balonu obecně postrádal představivost a utápěl se v předržovaných i naopak dlouhých, zbytečně uspěchaných balonech vstříc osamocenému Defoeovi. Právě bývalý forvard Tottenhamu měl po pěkné otočce největší šanci svého týmu před přestávkou, jinak se ale pálilo spíš na druhé straně. Crouch registroval dvě hlavičky a Arnautoviće po skvělé práci Imbuly zradilo zakončení.

Na cestě z kabin zpět na hrací plochu byli potom fotbalisté Sunderlandu povzbuzeni bouřlivým potleskem, ani to - spolu s pozitivnějším přístupem Allardyce, jenž přesunul Boriniho výše a blíže k Defoeovi - však kýžené ovoce neneslo. Naopak jen pět minut po obrátce Crouch sklepl míč ze vzduchu pro Arnautoviće, který setřásl Koného a z voleje prostřelil Mannoneho.

Allardyce byl v tu chvíli vzteky bez sebe, když si stěžoval na Crouchovo postrčení Kaboula, a jeho zloba se v nic moc dobrého nepromítla. Sunderland záhy vůbec nevypadal, že by měl vyrovnat, když Defoe nezvládl stlačit dvě své střely pod břevno.

Nakonec to však byl právě zkušený forvard, kdo vyrovnával, a pomohl mu k tomu faul Geoffa Camerona, po němž Defoe z penaltového puntíku poslal Haugaarda na opačnou stranu.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 jasna 2 stoke je v krisi

Reagovat
smazaný uživatel

*kryzi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele