37. kolo
08.05.2016 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Southampton FC 1:2

Tottenham pokračuje ve výsledkové krizi. Po dvou remízách s WBA a Chelsea tentokrát doma se Southamptonem dokonce prohrál - výsledek 1:2 je přitom dílem záložníka Stevena Davise. Ten se trefil dvakrát v jediném utkání vůbec poprvé v kariéře. Důležitější však je skutečnost, že díky němu Saints přeskočili v tabulce West Ham a jsou velmi blízko kvalifikaci do Evropské ligy.

Zápas se pro ně přitom nevyvíjel úplně optimálně. Už v páté minutě musel Forster zasahovat na brankové čáře po ráně Lamely. Po čtvrthodině hry však vysoký brankář kapituloval - a neměl úplně čisté svědomí. Zmaten mrtvým ofsajdem Kanea pomalu vyběhl proti nájezdu Sona, jenž ho až příliš snadno oběhl a po kratičkém sólu okolo obránců zasunul balón do sítě.

Southampton odpověděl v jednatřicáté minutě podobně pohlednou akcí. Martinův dlouhý míč pohotově vrátil do šestnáctky Tadić a Steven Davis ještě bryskněji prodloužil merunu za Llorisova záda. Vyrovnaný stav vydržel až do přestávky; i proto, že se Harry Kane protáhl kolem těžkopádného Fonteho, ale tváří v tvář Forsterovi nedokázal zachovat chladnou hlavu. Z úhlu míč našil pouze do gólmana, jenž si poradil i s následnou Eriksenovou dorážkou.

Po obrátce se na White Hart Lane čekalo, že Tottenham převezme otěže utkání a připraví domácím fanouškům důstojnou rozlučku s parádní sezónou. Namísto toho se však prokázalo, že Spurs ještě do mistrovského celku potřebují dozrát. Byli to totiž oni, kdo ve druhém poločase inkasoval a jsou to právě oni, kdo z celé Premier League ztratil z vedoucích pozic vůbec největší množství bodů (20).

Davis si na hranici šestnáctky narazil s Tadićem a poslal na Llorise velmi nedůraznou střelu - byla však dobře umístěná a Francouz měl problémy se zorientovat ve spleti nohou svých spoluhráčů. Plazivka k tyči tak dojela až do sítě, kde ztvrdila překvapivý zisk tří bodů pro Southampton. Mimochodem, Dušan Tadić se v posledních třech zápasech (včetně tohoto) postaral o sedm (!) gólů svého týmu. Dva dal a u pěti asistoval.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele