23. kolo
23.01.2016 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

West Ham United - Manchester City 2:2

Anglická fotbalová sobota nám vyšla naprosto nádherně. Devítigólový thriller v Norwichi vše načal, další skvostný duel West Hamu s Manchesterem City jej zase uzavřel. Skóre 2:2 obstarali výhradně Enner Valencia a Sergio Agüero; za zmínku však rozhodně stojí i překrásný výkon míčového génia Dimitriho Payeta.

Utkání začalo naprosto ďábelsky, a to gólem už po 53 vteřinách. Cheick Kouyaté se pozoruhodně snadno prosmýkl kolem Yayi Tourého, jenž se asi ještě zapomněl v šatně, a pronikl do šestnáctky. Odsud s pomocí Delphovy teče dostal míč až k Enneru Valenciovi, jenž prvním dotekem otevřel skóre.

Vedení ale West Hamu moc dlouho nevydrželo. V osmé minutě trefil pohotový Agüero tyčku, o další minutku později však slavil. Zápas "blbec" si vybral Carl Jenkinson, argentinského forvarda hloupě atakoval ve vápně a sudí ukázal na puntík. Jenkinson se zranil a vystřídal, Sergio Agüero penaltu bez potíží proměnil a odstartoval trochu hlušší pasáž utkání.

Až po půlhodině hry začal na Boleyn Ground úřadovat Dimitri Payet, jenž opět fanoušky bavil. Nejprve vybídl k úniku Michaila Antonia, kterého sestřelil Martín Demichelis takovým způsobem, že mohl být rád za žlutou kartu. Standardky z výtečné pozice se chopil samozřejmě francouzský kouzelník a jeho dokonalou ránu pod břevno ještě dokonaleji vyrazil Joe Hart.

Payet ale ve své one-man-show pokračoval a technickými kousky si vybojoval další standardku. Akce po jejím rozehrání nakonec vyplynula až do stádia, kdy Francouz na zadní tyči zastříhal nůžkami, jenže netrefil míč dokonale.

Pět minut po změně stran byl blízko vedoucího gólu Antonio, po centru Nobla však hlavičkoval o několik centimetrů vedle. Ještě méně chybělo vzápětí na opačné straně Fabianu Delphovi - ten svoji přízemní ránu otřel o patu střídajícího pravého beka Byrama a jen jeho zásluhou skončil míč na tyčce.

Právě v těchto chvílích se lámal zápas, jelikož minutu po zmíněné akci se dostal West Ham do vedení 2:1. Michail Antonio nachytal obranu Citizens v nedbalkách, když rychlým vhazováním vyslal do vápna Ennera Valenciu. Ten ve vápně přetlačil trestuhodně slabého Otamendiho a v tísni už podruhé překonal Joa Harta.

Ve zbytku utkání měl logicky navrch Manchester City, který všechny své síly směřoval k obratu. Stihl však jenom vyrovnat, o což se postaral druhý hrdina utkání Sergio Agüero. Taky on si v utkání připsal dvě branky. Tu druhou po nepřehledném postupu Citizens vpřed, kdy se ve vápně šťastně míč odrazil právě k němu a přehodit Adriána už nebyl takový problém.

V nastaveném čase měl paradoxně blíže ke třem bodům West Ham - po skvělém centru Payeta se dostal k hlavičce Kouyaté a trefil břevno.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (40)

Přidat komentář
MCFC_8

Treba odplatit domacu prehru, tam sme prvych 30 minut prepadli, potom sme ich nenormalne dusili...tip 0:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Venkovní zápas a sakriš Poslední zápas konečně "lepší" výkon. Pelle by měl taky nasadit dva útočníky i když Iheanacho nebyl skoro vůbec vidět tuším, že přihrál na gól

Arsenal teď hraje ve Stoke City, kde tipuji překvápko buď 1:1 popř. 2:1 a pak přivítá Chelsea a podle mě zde asi domácí vyhrají 2:0

Musíme hrát na tři body zde, protože ty Lišky mě už štvou jak se stále drží špičky doufejme, že doma proti Stoke budou remizovat 2:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

nerek bych ze nebyl videt...prave mel tu "dravost" jakozto mladej, ze se snazil treba projit do vapna a ne to resit jak ti zkuseni prihravkou dozadu skoda ze mu nevyšla ta třela jak to zpracoval na prsa...jinak Kunovi pak pekne prihral

Reagovat
smazaný uživatel

jo máš pravdu, zrovna jsem si pouštěl záznam první půlky a je fakt to co píšeš. Chtěl ukázat, že na to má a já osobně ho vidím jako budoucnost, která není zas tak daleko, protože dokáže rozhodovat zápasy viz. co už dokázal

Reagovat
Hardwell

Prosimtě City na špici už tuplem nikoho nezajímaj Leicester

Reagovat
smazaný uživatel

Lišky hrozný, fakt jo, věřím v titul a hlavně zlepšení. Lišky mají jen dobře nakročeno ale dojde jim dech ! a skončí hůř jak na páté pozici

Reagovat
Hardwell

Možná, i tak na nich ale není nic špatnýho narozdíl od City, Realu, Chelsea nebo PSG, který akorát kazej evropskej fotbal :)

Reagovat
smazaný uživatel

to píše fanoušek Reds

Reagovat
smazaný uživatel

ještě připojím, že tto kluby dělají právě Evropský fotbal, fotbalem ty hlupáčku koho by si tam chctěl vidět jiného Watford, Norwich, Levante, Rayo Vallecano, Frosinone Calcio, Carpi, Darmstadt, Ingolstadt 04, ES Troyes, Toulouse FC, Baník Ostrava, Vysočina Jihlava atd.

Reagovat
Hardwell

Tak na jednu stranu je to pravda, ale stejně tak neni žádnej důvod mít něco proti Liškám, když jsou nahoře tak jsou, myslim že zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
t0mmy33MCFC

s timhle nazorem nesouhlasim prave proto ze je pouzivanej proti city, ze treba nema v LM co delat, ze ma hrat kolem 10. mista atd. , prostě pokud na to mají peníze a vyhrávají, at je tam třeba treba ten Ingostadt nebo Baník, nelibi se mi názor, že by měli vyhrávat pořád stejne kluby jen proto ze maji historii nebo neco....

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám stejné, ale LM je o velkoklubech o tom žádná prachy dělají cestu všemu

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to dobrej match.Hraje se v sobotu od 18.30.Idealni si otevrit par piv a jedeeeem IRONS:-) 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

kdepak, dají to hosté 1:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

jojo dobre si to napsal , jen ten vysledek snad bude jinej

Reagovat
smazaný uživatel

pár piv ?? to jako slovy dvě ?? na každej poločas jedno ?? tak to je bída .. když je forma, tak mam na každou patnáctiminutovku jedno...

Reagovat
smazaný uživatel

basu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mas s prestavkou i s nastavenim 7kusu a jedno maly.. Jestli zajdu kouknout do hospy,tak od toho nebudu moc daleko..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

08:15 Iheanacho bude odměněn novou smlouvou

Na nový kontrakt se může těšit Kelechi Iheanacho. 19letý nigerijský útočník se letos usadil v prvním týmu Manchesteru City, anglický klub je s jeho výkony spokojen a chystá pro něho odměnu v podobě vylepšeného kontraktu. (sport-express.ru)

psal jsem to, že je to budoucnost

Reagovat
t0mmy33MCFC

pozitivni zprava po ranu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hoši co myslíte, zapadl by k nám?

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/6868705/Can-Manchester-City-target-Leroy-Sane-make-switch-from-Bundesliga-to-the-Premier-League.html

já se jen krátce vyjádřím, že šanci má ale není zas moc přeceňovaný? viděl jsem spoustu zápasů s ním a je rychlí, kvalitní driblink, to zrychlení taky najede dobře, celkem silná a přesná střela jako nevím jestli spíše útočník nebo křídlo no..

Co jsem četl, jeho výstupní cena je cca 40 mega a mi jsme prý nabídli 55 mega, osobně ho mám radši jako útočníka a Kun potřebuje adekvátní náhradu, je to ale on?

Reagovat
smazaný uživatel

nevim no, podle me cena je ustrelena, sice je perspektivni ale u techle mladych nikdy nevis, u sterlinga to treba podle me bylo jiny, vzhledem k tomu kolik toho v PL odehral oproti tomu BL je pro me horsi soutez a da se tam lip vyniknout..skoda, ze v realu je ted zidane, celkem bych bral i toho isca, ikdyz to neni utocnik jinak souhlasim s tebou, ze saného bych spíš považoval za křídlo..a pokud budou silva, sterling a bruyne zdraví, tak asi zbytečný nákup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Mam ze zápasu rozpačitý pocit, mohlo to být tak i tak... remis asi spravedlivá. tak zejtra gunners musí slehnout. jo a dal sem u zápasu asi 4 kousky, což je málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeme být rádi West Ham hrál hodně sehraně a fakt dobře! Musíme ptolomit tuhle smůlu a vrátit ten střílecí stroj !

za ten x jsem fakt rád i když místy jsme na tři body měli, hlavně ve druhé půly, škoda no Lišky vyhráli a arsenal snad zítra ztratí

Příští zápas jedeme do Sundeelandu, tak snad

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Shitizens, i když bez bodu by to bylo lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

jj pane arsenale

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo , ale příště se to otočí, neboj se.

Reagovat
smazaný uživatel

no proti Sunderlandu ani náhodou doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Moc dobrej zápas. Come on you IRONS!!

Reagovat
smazaný uživatel

hráli jste fakt hezky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele