9. kolo
22.10.2016 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur 0:0

I bezgólový zápas může být velmi zajímavá podívaná, když se oba celky snaží vstřelit vítězný gól. Bournemouth doma proti Tottenhamu předvedl nebojácný výkon a k vítězství byl blíž, když největší šanci zápasu Lloris se štěstím vyrazil na břevno. Konstrukci trefil i Lamela, a jelikož zbylé rány Spurs pochytal Boruc, branky se fanoušci na Dean Court nedočkali.

První poločas patři domácím, kteří výtečně presovali a nedali Tottenhamu prostor k jeho hře. Už v páté minutě navíc mohli slavit, když se Wilsherův roh přes Kinga a Gibsona dostal až k Danielsovi. Levý bek Cherries však sám před Llorisem selhal a francouzský gólman vyrazil jeho nízkou střelu na břevno. Solidní pozici pak spálil Wilson, kterémuž ránu zblokoval Vertonghen.

Favorizovanému Tottenhamu se dlouho nedařilo disciplinovaného soupeře přehrát a dostat se alespoň do blízkosti jeho šestnáctky. V úvodních pětadvaceti minutách navíc jen jedinkrát vystřelil, zato však velmi nebezpečně. Poté, co Dele Alli nasadil dvěma protihráčům housle, se do balónu opřel Erik Lamela a trefil spojnici Borucovy branky.

Hra se pak začala mírně obracet, Bournemouth už nestíhal presovat na tak velkém prostoru a uvolňoval Tottenhamu střed pole stále častěji. Zaskvět se musel i Artur Boruc, střela Eriksena byla velmi povedená a kdyby ji nevyrazil na roh, zapadla by přesně za tyč. Závěr poločasu už ale patřil opět domácím, kteří na Wilsona poslali minimálně dva nebezpečné centry do vápna - jednou však forvard Cherries hlavičkoval vedle a podruhé ho zblokoval pozorný Vertonghen.

Druhý poločas začal pěkně zčerstva, už pár desítek vteřin po příchodu na plac se napřáhl Dele Alli a protáhl Boruce prudkou ranou. Na šance chabý duel se snažil pozvednout hlavně Lamela, jenž z úhlu pálil nad a z přímého kopu doprostřed branky. Měl však štěstí, že vůbec zápas dohrál - podobně jako Rose nebo Wanyama. Nad všemi třemi se velmi výrazně vznášela hrozba červené karty.

Tottenham byl po změně stran aktivnější, a to i proto, že Bournemouthu viditelně došly síly a jejich presink nebyl tak úpěnlivý. V úplném závěru se ale Cherries přece jen zmohli na poměrně velký tlak a sřídající Benik Afobe měl po skvělé práci Francise na hlavě vítězný gól. Míč však poslal těsně nad břevno.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
Pospovič

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 a doufam, ze nastoupi Rose jinak bude ta leva strana smerem dopredu polovicni. coys!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele