11. kolo
05.11.2016 18:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Chelsea FC - Everton FC 5:0

Chelsea pokračuje ve skvělých výkonech, po páté v řadě udržela čisté konto a dnes navíc přidala také excelentní útočnou fázi. Díky tomu porazila Everton vysoko 5:0 a minimálně do neděle se vyšvihla do čela tabulky.

Svěřenci Antonia Conteho dnes utkání naprosto dominovali a výsledek zcela odpovídá dění na trávníku. Fantastický výkon předvedl Eden Hazard, který se poprvé prosadil v 18. minutě. Na levém křídle převzal přihrávku od Diega Costy, navedl si míč do středu a přízemní ranou na zadní tyč překonal Maartena Stekelenburga. Nizozemský brankář na Stamford Bridge rozhodně neprožil ideální návrat do sestavy, obdržel pět gólů a nutno poznamenat, že se některé z nich daly chytat.

Od Hazardovy úvodní trefy uplynulo asi šedesát vteřin, když právě belgický křídelník předvedl další brilantní individuální akci, pas Pedra si potom našel z druhé vlny nabíhající Marcos Alonso a letní posila z Fiorentiny si střelou mezi Stekelenburgovy nohy připsala premiérovou branku v modrém dresu.

Do přestávky Blues navýšili skóre ještě jednou, ačkoliv příležitostí ke skórování si vypracovali hned několik. Victor Moses si sice perfektně naběhl na povedený Alonsův centr slabší pravou nohou, přímo z voleje ale orazítkoval jen tyč. Poločasový výsledek 3:0 uzavřel až ve 42. minutě Diego Costa, jenž si počíhal na Matićovo prodloužení Hazardova rohového kopu a nekompromisní dělovkou div že neprotrhl síť. Španělský reprezentant se chvíli nato znovu řítil sám na Stekelenburga, tentokráte však těsně minul.

Druhá dějství začalo úplně stejně, jako skončilo to první. Nezastavitelná Chelsea se bavila fotbalem, zatímco Toffees vůbec nestíhali a modlili se, aby tento pro ně nepovedený večer co nejdříve skončil. V 55. minutě po další nádherné, rychlé akci na jeden dotek ve spolupráci s Mosesem a Pedrem skóroval Eden Hazard, muž zápasu.

Další šanci Costy po takřka exhibiční souhře Hazarda s Alonsem bravurně zlikvidoval Stekelenburg, zanedlouho ovšem popáté inkasoval. V 65. minutě se pěkným průnikem blýskl sám Diego Costa, Hazarda po jeho přihrávce ještě vychytal Stekelenburg, dorážce Pedra do prázdné brány už ale nikdo nezabránil.

Abychom nezapomněli, je nutno zmínit také jediné zakončení Evertonu v tomto utkání. Na centr Rosse Barkleyho od rohového praporku si na přední tyči naskočil střídající Kevin Mirallas, balón však do Courtoisovy svatyně nezapadl. Thibaut Courtois dnes prožil velice klidný duel a bez větší práce si připsal pátou nulu v řadě.

To Courtouisův protějšek Maarten Stekelenburg si na čisté konto bude muset počkat, v závěru zápasu se nicméně rozchytal a zlikvidoval pokusy Davida Luize či Victora Mosese. Klidné spaní dnes však mít určitě nebude.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

Chelsea 2:1 Everton (DC, E.Hazard - R.Lukaku)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,mějte se šumaři na pozoru,přichází sešup,pod čtyřku to nebude....tzn. 4-0 and more.

Reagovat
kakinho

Nečekal jsem to, ale o to krásnější překvapení

Reagovat
vanGomm

Tip HX,nebo X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mazec, tohle jsem uprimne fakt necekal :D timhle stylem 26.11.2016 Chelsea FC – Tottenham Hotspur a 03.12.2016 Man­chester City – Chelsea FC je prejedem jak nic

Reagovat
hradec

Nebýt repre pauzy, tak rozhodně, ale může se to změnit vždycky... ale úrověň výkonů jako Chelsea ještě nikdo nepředvedl, možná je to losem, ale uvidíme

Reagovat
KingMaster13

Po dlouhé době jsem Chelsea viděl hrát fotbal Neskutečná pecka snad jim to vydrží

Reagovat
kattos

Chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele