27. kolo
04.03.2017 18:30 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Arsenal FC 3:1

Šlágry prostě Liverpool zvládá. Jürgen Klopp dokázal po Tottenhamu svůj tým připravit i na dalšího velkého soupeře a minimálně do zítřka Reds posunul na třetí místo Premier League. Liverpool totiž porazil 3:1 Arsenal, který stále silněji volá po radikálních personálních změnách. A dnešek mu dal nejspíš za pravdu...

Vypadalo to, jako by Arsenal kapituloval už před zápasem. Arséne Wenger se rozhodl svého nejlepšího hráče - a možná i nejlepšího hráče letošní sezóny - Alexise Sáncheze posadit na lavičku, což byl tah, který asi chápal pouze francouzský stratég sám. A trend pokračoval i po startu utkání. Liverpool byl od úvodního hvizdu jasně lepší a aktivnější

Do vedení se dostal už v deváté minutě, a to překvapivě snadno. Domácí se dostali do přečíslení 4 na 3 zásluhou obyčejného výkopu Mignoleta, po kterém zůstala defenziva Arsenalu podivně opařená. Mané z pravé strany nahodil balón do ohně, kde jej sice minul Coutinho, ale Roberto Firmino byl na zadní tyči úplně sám, a tak mičudu zavěsil pod horní tyčku.

Druhý gól mohl přidat Philippe Coutinho, ale výtečným zákrokem jej zastavil Petr Čech. Dnes brazilskou hvězdu zastínil jeho krajan Firmino s kolegou Maném. Ve čtyřicáté minutě si tito borci vyměnili role z úvodní branky - Firmino posunul míč zcela osamocenému Sadiovi Manému a jeho přízemní střelu nemohl gólman Gunners zachytit.

Arsenal byl úplně bezradný, a to na obou stranách hřiště. První poločas mohl skončit o tři, čtyři góly ve prospěch Reds; v jeho závěru měl jen Coutinho dvě šance Čecha překonat. Nejdřív ve vápně zpracoval Lallanovu zblokovanou ránu, ale sám před brankářem nedokázal zkoordinovat pohyb k solidnímu zakončení. Chvíli poté napřáhl za vápnem a přestřelil branku.

O přestávce Wengerovi svitlo a Sánchez se v druhém poločase dostal na trávník. Jeho příchod okamžitě změnil obraz hry, hned zkraje dějství poslal do vápna nebezpečný centr a Mignolet musel konečky prstů zapracovat. Ještě lepší a důležitější zákrok vytáhl Belgičan proti hlavičce Girouda.

Nebylo to samozřejmě jen o Alexisovi, protože Arsenal se výrazně zlepšil i v obraně. Defenzivní čtyřka držela víc pospolu a především Mustafi dobrými zákroky tříštil útočné snahy Liverpoolu. Chilský forvard pak přidal potřebný vliv na opačné straně, skvělou přihrávkou vysunul Dannyho Welbecka, jenž přeloboval Mingoleta a snížil.

Čtvrt hodiny před koncem poslal Klopp na plac Origiho a to se také ukázalo jako skvělý tah. Arsenal byl v závěru rovněž lepší, ale velké šance si už tvořili jen domácí. Divock Origi deset minut před koncem trefil hlavou po přímém kopu tyčku, lépe už se mu vedlo v roli asistenta. Úžasnou práci Lallany uprostřed hřiště a ještě úžasnější pas šajtlí totiž Belgičan ještě vyšperkoval přihrávkou na Wijnalduma. Ten krásnou akci zakončil přesnou ranou k tyči a uzavřel skóre na konečných 3:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
Tuxedo

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Litrpůl je doma celkem silný ale věřím dědkovi 1:2 popř. X

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
kylo ren

1-1

Reagovat
syraLFC

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2 2 Klopp klasicky neprohraje proti silnějším a otočí zápas

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
eL

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
ondrasch77

3:4 (Mane dva góly...)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele