29. kolo
19.03.2017 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Drama na Etihadu vítěze nepřineslo, Liverpool si odváží remízu 1:1

Divácká očekávání zápasu Manchesteru City s Liverpoolem byla dozajista naplněna. Oba celky se stejnou měrou postaraly o atraktivní a dramatické utkání, které mohl vítězně ovládnout kterýkoli ze zúčastněných, avšak nakonec skončilo dělbou bodů za remízu 1:1. Hosty sice na Etihad Stadium poslal do vedení James Milner z pokutového kopu, ovšem Citizens dokázali srovnat dvacet minut před koncem zásluhou Agüera. Manchester tak nadále drží v ligové tabulce třetí příčku, Liverpool zůstává čtvrtý.

Domácí do zápasu za hustého deště vlétli jako velká voda a obrana Liverpoolu pod tlakem notně skřípala. Nejblíže měl ke skórování ve dvacáté minutě David Silva, k němuž se odrazil střílený centr Leroye Saného, ovšem španělský záložník svou ránu z voleje nedokázal ukočírovat a těsně minul horní růžek Mignoletovy branky.

Poté už se ale Reds začali dostávat čím dál více do hry a hned pár minut po Silvově šanci dokázal Sadio Mané prchnout Nicolási Otamendimu a zdálo se, že mu již v samostatném úniku vstříc Caballerovi nic nezabrání, ovšem ve snaze o zakončení forvard Liverpoolu brnknul o dobíhajícího stopera Manchesteru a jen se marně domáhal odpískání pokutového kopu. Dalším hráčem domácích, který unikl možnému vyloučení, byl Yaya Touré za nešikovný skluz proti ležícímu Canovi.

Šest minut před koncem první půle už měli Citizens svého soupeře na lopatě, a přesto se průlom skóre nekonal. Přízemní centr Davida Silva po výtečné kolmici Kevina de Bruyneho totiž nedokázal poslat zblízka do sítě jak Raheem Sterling vinou Milnerova zoufalého skluzu, tak dorážející Fernandinho, jenž v pádu minul. Vůbec první střelecké pokusy na bránu si tak připsali hosté, když v rychlém sledu za sebou vyprášili Caballerovy rukavice Firmino s Lallanou. Když pak John Stones špičkově zablokoval gólovou střelu Joela Matipa, odcházelo se o přestávce do kabin za bezbrankového stavu.

Také po změně stran byli diváci svědky defenzivních zákroků na poslední chvíli, jak předvedl znovu Stones blokem nebezpečné rány Maného. V devětačtyřicáté minutě se už ale pověstné ucho u džbánu utrhlo, když Gael Clichy uklouzl a ve snaze zabránit v zakončení volnému Firminovi se dle sudího Olivera provinil proti pravidlům, a to ve vlastní šestnáctce. Neomylný penaltový exekutor James Milner nezaváhal ani tentokrát a perfektní ranou k tyči poslal hosty do vedení.

Inkasovaný gól s doposud sebevědomými Citizens zamával a Liverpoolu se jen s výjimkou nepřesné hlavičky Stonese dařilo kontrolovat hru bezpečně od vlastní branky. Krátce po hodině hry měl dokonce navýšení náskoku na noze Firmino, jehož poslal do souboje tváří v tvář s Caballerem povedenou kolmicí Coutinho, ovšem z jihoamerického souboje vzešel vítězně argentinský brankář.

Vše se ale změnilo se střídáním Bacaryho Sagni za unaveného Tourého. S Fernandinhem zpět ve středu zálohy Citizens chytili druhý dech a netrvalo dlouho, než se změna poměrů na hřišti projevila i na skóre. První krásnou pobídku Davida Silvy ještě Sergio Agüero nedokázal využít, ovšem chvíli nato už argentinský forvard chladnokrevně uklidil do sítě přízemní centr de Bruyneho a bylo znovu vyrovnáno.

Čtvrthodinu před koncem dělily oživený Manchester od obratu jen centimetry, když dravý průnik Agüera po kombinaci se Saném skončil až u Kevina de Bruyneho, který orazítkoval Mignoletovu levou tyč. Ještě větší šanci měl pět minut nato na opačné straně Adam Lallana, který se po perfektním brejku Liverpoolu ocitl zcela sám před Caballerem, jenže Firminovu přihrávku trestuhodně promáchl. Když pak v první minutě nastavení selhal v zakončení z voleje i Agüero, musely se oba týmy spokojit s bodem za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

přání 3:2 už je musíme porazit, po těch čtyřech vzájemných porážkách ale je tu náročný program...

Reagovat
smazaný uživatel

tak v FA Cup máme Arsenal, lepší než Chelsea nebo Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Adhol

Na Citizens umíme, ale na Etihad to bude asi jiný kafe než na Anfieldu. Tip - 2:2, přání - 2:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

no pred par lety to bylo jak rikas, my vam vzdy dali doma a dostali na Anfieldu... ale posledni roky tomu tak neni a hlavne letos doma hrajeme spatne proti vsem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M1ck0

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
oli9

0:2

Reagovat
Honda

1/2

Reagovat
Assassin11

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Agüero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý výsledek i když jsme v druhé půlce hráli lépe a na tři body.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužená remíza výborný fotbal nahoru dolu chybělo jen proměňovat ty šance , cabalero otamendi Touré Silva dnes asi nejlepší

Reagovat
t0mmy33MCFC

no yaya nevim , pred vystridanim uz hodne slapal vodu a prosel kolem nej kazdy kdo chtel... Sagna cekal na care a snad 5min nebylo zadne preruseni na vystridani a jen jsem cekal kdy Yaya nekoho propusti...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Thu 27 Apr 20:00

Manchester City FC v Manchester United FC

Premier League

Home

Reagovat
HullCity

Výborně Liverpool,další tým ze hry o titul.

Reagovat
t0mmy33MCFC

jaky dalsi tym ze hry o titul? oni jsou nejake tymy ve hre o titul?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele