3. kolo
28.08.2016 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Manchester City - West Ham United 3:1

Přesně tři týmy se mohou po úvodní pasáži pyšnit stoprocentní ligovou bilancí. V neděli večer se mezi ně zařadil i Manchester City, který na svém stánku přehrál londýnské Kladiváře a usadil se do prozatímního čela ligové tabulky.

Domácí hráči svého soka vůbec nešetřili a začali opravdu pěkně zostra. Již ve třetí minutě zahrozil Agüero, který se ve středu hřiště prohnal okolo Reida a svou střelou jen těsně minul branku hostí.

Za dvě minuty se opakovala obdobná situace - nejprve chyboval Noble, který pokazil jednoduchou přihrávku, míče se zmocnil David Silva, který ale dopadl stejně jako jeho kolega a míč mezi tři tyče nenasměroval.

První změna ve skóre se tak urodila až v minutě sedmé. To se uvolnil opět nesmírně aktivní Silva, aby následně fantastickou přihrávkou vysunul Clichyho, jehož zpětný centr usměrnil do sítě Sterling.

A pro hosty bylo ještě hůř. V 18. minutě totiž rozehrál standardní situaci De Bruyne, jeho centr našel hlavu Fernandinha, který nikým neatakován překonal Adriana podruhé.

Až po půlhodině hry se do první zajímavější šance dostali také hráči West Hamu. Centr Töreho sice našel hlavu Fletchera, jenže ten se svým zakončením nebyl přesný a Caballero tak zasahovat nemusel.

O dvě minuty později předvedl domácí celek další z řady parádních akcí. Nejprve na levé straně zakombinoval Agüero se Silvou, načež druhý jmenovaný naservíroval skvostný míč pod sebe do ideální pozice De Bruynemu, který ovšem trestuhodně minul. Do kabin si tudíž celek z Manchesteru odnesl dvoubrankové vedení.

Druhá půle pak už přeci jen přinesla o trochu vyrovnanější partii. Londýňanům se do zápasu povedlo vrátit v 58. minutě. Po centru Masuaku chyboval Caballero, který balón špatně odhadl a nedosáhl na něj, čehož okamžitě využil Antonio, který svým druhým ligovým gólem v sezóně snížil na rozdíl jediné branky.

V 66. minutě se do nadějné akce znovu řítil argentinský útočník ve službách Citizens, jenže ani tentokrát nedokázal zamířit přesně - jeho projektil rozvlnil jen boční síť. Sám Agüero si pak čtvrthodinu před závěrečným hvizdem zbytečně zavařil - loktem totiž udeřil Reida, a ačkoliv jeho prohřešek sudí Marinner přehlédl, dost možná jej čeká dodatečný trest od fotbalové asociace.

Závěrečná desetiminutovka se nesla ve znamení neustálých rychlých kontrů domácího týmu. 6 minut před uplynutím normální hrací doby se do samostatného nájezdu dostal Nasri, Adrian jej ovšem dokázal vychytat. V 89. minutě se tatáž situace opakovala znovu i se stejným výsledkem. Ve druhé minutě nastavení pak Nasri oplatil pozornost Davidu Silvovi a vybídl jej ke skórování, španělský záložník však ostrou střelou orazítkoval pouze tyč. Akce však pokračovala dál a po dalším fantastickém pasu Silvy již následovalo rozuzlení celého střetnutí - Sterling v nadějné pozici nezazmatkoval, obešel brankáře hostí a nakonec trochu se štěstím propasíroval míč do sítě. O vítězství domácího celku pak už nebylo žádných pochyb.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (18)

Přidat komentář
diastan

Snad výhra s WHU, týden pauza a pak náš konečně čeká derby s UTD a zároveň první pořádná zkouška. Chce to do tý doby ještě hodně věcí dopilovat, ale jsme na dobré cestě. Pořád mě mrzí Joe, ten byl s Vincem na hřišti největší motivátor, někdo takový tam v kritických chvílích bude chybět (jestli jejich práci nezaplní sám Pep). Willy není krom kopací techniky lepší ani v jednom směru a i o té se dá diskutovat, včera proti Stoke každý druhý odkop do autu a když ne tak na nejmenšího hráče na hřišti. Uvidíme jestli si někoho do brány zkutečně přivede.

Jinak se nám mají pořád vrátit 2 hráči od kterých se dalo očekávat, že budou kostrou týmu..Kompas + Gundogan, jsem zvědavý jak to pak poskládá, obrana zatím solidně drží a dá se očekávat, že to bude jenom lepší. Saneho pak moc na základ v té tlačence nevidím.

Tady 3:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

vsak neboj Saneho chvile urcite taky prijdou...rozhodne lepsi trosku sirsi kvalitni kadr nez v minule sezone jak chudak Pelle neměl ani 13 hracu na zapas a pak musel porad vypoustet zapasy ....

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

jdeme dál zápas proti Sunderlandu nic moc, ale proti Stoke naprostá paráda to samé LM (dnes odveta 3:0 pro nás) no a proti West Hamu to dáme v nejhorším kříž ale hrajeme dobře, tak věřím ve tři důležité body pak derby

Reagovat
smazaný uživatel

dnes

Reagovat
Assassin11

4:0

Reagovat
Infernoqt

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Takže po čtvrteční hanbě a ostudě, se docela bojím co přijde v neděli. Pač mi nehrajeme zatím vůbec dobře naopak City jsou celkem v pohodě, co tu čtu. Ale je to PL, takže kdo ví...Každopádně zopakovat minulej rok na Etihad zítra?? nejsem si jistej...

Hráči co přišli se pořád rozehrávají asi ještě, zatím všichni zklamání. Snad jen Flatcher, dobrý. Škoda že nejspíš nebudou Dimi a Manu ještě 100pro fit. Tak snad aspoň na část zápasu...

Come you Irons!! ⚒

Reagovat
smazaný uživatel

Come on you Irons!! ⚒

Reagovat
t0mmy33MCFC

nic proti ale takova haluz jako loni se tezko bude opakovat to byl tehda neuveritelny tlak a stejne to vyrovnani neprislo

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně nic nenamítám. Přesně jak píšeš. Na druhou stranu z toho tlaku zas tak moc velkých šancí nebylo, co si pamatuju. Tim nechci říct že jsme dobře bránili, spíš vy jste měli špatnej den. Takže zítra zas

Reagovat
smazaný uživatel

cervenou whu to je stara klasika 4-1

Reagovat
MCFC_8

aka klasika? sa zobud...

Reagovat
smazaný uživatel

bude i penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajem z mojeho pohledu proti nejnesimpatictejsimu tymu cely PM,tak doufam alespon v bod.I kdyz jestli bude Valencia v utoku,tak nevim...Ten je uplne mimo.Come on you IRON'S

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi kde sledovat live na internetu se slušnou kvalitou ?? Dík předem ;)

Reagovat
MCFC_8

West Ham do golu nulovy, potom nepochopitelne polavenie, ale prichod Nasriho hru ozivil, zasluzena vyhra...Sterling pod Guardiolom perfektny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele