10. kolo
29.10.2016 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Burnley FC 0:0

Neskutečný zápas byl k vidění na Old Trafford. Domácí svého soka jasně přehráli, jeho svatyni zasypali mnoha ranami, třikrát orazítkovali tyč nebo břevno, jenže ani z mnoha dalších příležitostí zkrátka nedokázali skórovat. V cestě jim stál jak bravurní Heaton společně s obětavou obranou celého Burnley, tak i vlastní střelecká nemohoucnost, kterou dokonale vystihlo například tápání Zlatana Ibrahimoviče

Ono trápení švédského reprezentanta začalo po čtvrthodince hry - to ho precizní kolmicí oslovil Mata, ovšem s vyběhnuvším Heatonem si poradit nedokázal. O pár minut později se brankář hostí musel činit podruhé. Na hranici pokutového území spolu znovu zakombinoval Ibrahimovič s Matou a k zakončení se tentokrát odhodlal druhý jmenovaný, brankář Burnley však byl u své bližší tyče včas.

Před poločasovou pauzou si obdobnou spolupráci Ibrahimovič vyzkoušel ještě s Pogbou a po parádní narážečce zakončoval zhruba z úrovně penaltového puntíku, jeho projektil však jeden z obránců vytěsnil na rohový kop. O minutu později se v obrovské příležitosti zjevil také Lingaard, když po Herrerově centru hlavičkoval osamocený z deseti metrů. Jeho prudkou ránu pod břevno však Heaton dalším skvělým zákrokem zneškodnil.

Druhá půle nabídla úplně stejný obrázek, tedy drtivou převahu Rudých ďáblů. Stejně jako v první části na sebe šance nenechaly dlouho čekat. Po deseti minutách zakombinoval na levé straně Shaw s Ibrahimovičem, který míč potáhl až k brankové čáře a zpětnou přihrávkou oslovil na úrovni malého vápna Matu. Část příznivců domácího celku v tu chvíli již slavila, proti byl ale opět strážce hostující svatyně, který i tentokrát famózně zasáhl.

Po hodince hry duel nabídl další ze série soubojů Ibrahimoviče s brankářem Burnley. Švédský útočník na zadní tyči obdržel přesný centr od Herrery, v akrobatické poloze se opřel do míče a nasměroval jej perfektně k bližší tyči. Heaton však předvedl dost možná nejlepší zákrok sobotního odpoledne a United do vedení znovu nepustil.

O pět minut později se diváci na Old Trafford chytali za hlavu hned dvakrát během jediné minuty. Nejprve po rohovém kopu pálil Mata do tyče, načež jen o chviličku později zase po standardní situaci hlavičkoval hlavní smolař večera (Ibrahimovič) jen do břevna hostující branky.

A aby bylo ještě hůř, hned při následující akci poněkud nešťastěn fauloval Herrera, který při svém zákroku podklouzl, načež sudí Clattenburg jeho počínání ocenil druhou žlutou kartou. Závěrečnou pasáž tak museli United dohrávat o deseti mužích.

A přestože jejich tlak polevil jen lehce, vstřelená branka jim tentokráte nebyla souzena. Poslední desetiminutovka nabídla ještě nepřesné střely Blinda, Shawa a v nastaveném čase také Rooneyho, ovšem tu zdaleka největší měl na své kopačce opět Zlatan Ibrahimovič. Po famózním centru Pogby vyplaval na zadní tyči úplně sám, jenže ze dvou metrů nenasměroval správně svá mířidla a branku opravdu trestuhodně minul. A i proto skončilo utkání Manchesteru United s nováčkem z Burnley bezbrankovou remízou.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (25)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2 Aspoň proti slabším nech to nejako vyzerá. Hoci mi sme už tiež slabí jak čaj

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pospovič

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Devil

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej tip

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PePiG7

Ta pravdepodobna sestava se mi libi. 3-0 2xIbra, Pogba

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Kuba94

0:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

M.utd - zlatý důl pro sázkovky

Reagovat
myschak1968

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

To je otrasné 37 striel a počet gólov? NULA Ja už fakt neviem čo sa deje s mojim milovaným klubom ale toto je už otras. Mať 320 miliónový káder a remizovať z Burnley tak toto je hrozné až tragické

Reagovat
smazaný uživatel

Ale trenér a posily jsou super né.A to vyplatí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele