13. kolo
27.11.2016 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Everton FC 1:0

Ronaldu Koemanovi návrat do důvěrně známého prostředí nevyšel a následkem toho Everton živí na Southampton už jenom dvoubodový náskok. Saints se konečně vyhoupli do první desítky, když si připsali první výhru po čtyřech kolech trápení...

Ronald Koeman si na St. Mary’s asi nemohl představit horší přivítání. Tím nutně nemyslím fanoušky, kteří byli rozpolcení a někteří ho vítali s patřičným respektem, nýbrž narážím spíše na úder Charlieho Austina po pouhých 42 sekundách hry. Ona branka zároveň představovala nejlepší možné uvedení mladíka Joshe Simse, který pro svého hrotového útočníka okamžitě vypresoval klíčový balon.

Talentovaný mládežnický reprezentant Anglie se pak neztratil ani ve zbytku utkání, když nekazil a čas od času zahrozil. Stekelenburga poděsil střelou z dálky i jednou hlavičkou a šest minut před koncem střídal při nadšených ovacích vestoje.

Southampton obecně vypadal být dobře naladěný. Nebýt skvělého zákroku Stekelenburga, Austin vstřelil dva góly místo jednoho, Pierre-Emile Højbjerg zase krátce po přestávce natrefil na brankovou konstrukci a Ward-Prowse odmítal na čáře obránce Jagielka.

Naproti tomu výkon Evertonu před brankou soupeře nelze popsat jinak než jako zklamání. Gueye pálil hrozivě mimo, Barry s Barkleym neukočírovali své hlavičkové pokusy a vcelku to byla pouze slabá rána Barryho z 93. minuty, co Forstera přinutilo k (rutinnímu) zákroku. Hrotový útočník Romelu Lukaku se za 90 minut dotkl balonu všehovšudy 35krát, což říká vše důležité.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
Riquete s čupřinou

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Austin Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele