18. kolo
28.12.2016 20:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Southampton FC - Tottenham Hotspur 1:4

Cenné vítězství veze ze St. Mary’s Tottenham, který dokázal na vedoucí trefu Van Dijka zareagovat čtyřmi přesnými zásahy a kompletně tak otočit vývoj utkání.

Vstup měli domácí vskutku bleskový, jelikož se už ve druhé minutě prosadil hlavou po volném přímém kopu Van Dijk. Celá úvodní čtvrthodinka patřila Southamptonu, který na svého soka vyrukoval s agresivním presinkem a nadělal mu tím četné problémy.

Postupem času však přebral otěže zápasu do svých rukou Tottenham a domácí celek přišpendlil na defenzivní polovinu hřiště. Z první vážnější šance se také Spurs dočkali vyrovnání - centr Sissoka tečoval obránce Southamptonu tak nešťastně, že jej nasměroval přesně na nabíhajícího Alliho, který svou hlavičkou endal Forsterovi vůbec žádnou šanci.

Do poločasu mohl skóre otočit Wanyama, který se ocitl ve velmi nadějné pozici, stopeři Saints však jeho střelu nakonec zvládli zblokovat. Do šaten se proto odcházelo za nerozhodného stavu.

Ten ale nevydržel příliš dlouho - již po sedmi minutách druhé části rozehrával rohový kop Eriksen, na jeho centr si na bližší tyči naskočil Kane a míč umístil přesně k bližší tyči.

O pár minut později mohl tentýž hráč vedení svého celku navýšit. Po rychlém protiútoku se totiž za záda domácí obrany dostal Alli, kterého při zakončení uvnitř pokutového území fauloval Redmond. Sudí Dean pak krom pokutového kopu útočníka domácího celku poněkud přísně vyloučil. S naskytnutou šancí si však střelec druhé branky Tottenhamu poradit nezvládl, když branku spektakulárně přestřelil.

Poslední dvacetiminutovka nabídla fotbal nahoru dolů - ač hráli domácí v deseti, rozhodně nesložili zbraně a pokusili se zápas vyrovnat. K jejich smůle však nevyužili ani jeden ze tří opravdu špatných odkopů v podání Llorise, a tak se nakonec hostům podařilo utkání definitivně zlomit. Další rychlý brejk rozjel Eriksen, jehož kolmici Romeu tečoval tak nešťastně, že ji nasměroval přesně na nabíhajícího Sona, který si už věděl rady.

Definitivní podobu výsledku dal tři minuty před koncem Dele Alli, který se po přihrávce Sona prosadil obstřelem na vzdálenější tyč Forsterovy branky.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ťažký zápas, ale proti obľúbenému súperovi. Southampton doma neprehráva, snáď to dokážeme zmeniť. Prianie 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Southampton v zápasech doma a Tottenham v zápasech venku neprohráli vypsaní jako favorit a taky nevyhráli vypsaní jako outsider. Aby tato série měla pokračování, nesmí domácí celek vyhrát.

Reagovat
misomy6

Whut?

Reagovat
smazaný uživatel

ty máš popitô sa mi vidí

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle série má pokračování - sázkaři se radují, sázkovky zuří.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

slepice dnes nevyhrajú... vsaďte všetko čo máte na 1x (a tí čo nič nemajú čistú 1)

Reagovat
smazaný uživatel

jak říkáš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel jsem sazet, ale neco mi rikalo, ze to Spurs nevyjde.. Nebyls to ty a taky to byla blbost :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele