27. kolo
04.03.2017 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Stoke City - Middlesbrough FC 2:0

Middlesbrough se posouvá do role jednoho z hlavních kandidátů na sestupové pozice. Svěřenci Aitora Karanky proti Stoke City už čtvrtý zápas v řadě neskórovali a zaslouženě padají na osmnáctou příčku. Naopak Potters dle zvyků z let minulých upevňují svou roli ve zlatém středu Premier League. O vítězství 2:0 se v prvním poločase postaral Marko Arnautović.

Rakouský křídelník byl pro nováčka soutěže od začátku až příliš silným soupeřem, po spolupráci s ním však Ramadan Sobhi trefil jen břevno. Stoke se do vedení dostalo až v osmadvacáté minutě a byla to také zásluha Glenna Whelana. Ten poslal do vápna Boro parádní pas přes polovinu hřiště a mohl s libostí sledovat, jak jej Arnautović umně zpracovává, obehrává Valdése a uklízí míč do branky.

Pokavaď byl první gól pro Stoke netradiční, ten druhý už jako by vystřihl z naučených šablon. Tři minuty před přestávkou sklepl Whelannův roh král vzdušných prostorů Peter Crouch a na odražený míč nejrychleji zareagoval Marko Arnautović. V malém čtverci si pak poradil s vyběhnuvším Valdesem a zvýšil vedení domácích.

Po změně stran se impotentní Middlesbrough trošku zvedlo, ale na gól se nezmohlo. Ben Gibson sice rozvlnil síť, ale hosté byli potrestáni za ofsajd v mezihře. Od ještě horšího výsledku naopak Boro ochránil Victor Valdes, který výtečně kryl pokus Sobhiho hlavičku i pokus střídajícího Affelaye v nastaveném čase.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
syraLFC

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

2:1 (Crouch, Allen...)

Reagovat
Noustress

karanka už ťahaj lebo zas vypadnú a budem čakať 7 rokov kým sa vrátia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele