8. kolo
15.10.2016 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Stoke City - Sunderland AFC 2:0

Další ze zajímavých zápas osmého víkendu nejvyšší anglické ligové soutěže hostil The Brittania Stadium, na kterém domácí Stoke City přívitalo soupeře ze Sunderlandu. Vstup do zápasu se hostitelům povedl na výbornou, když se už v osmé minutě dostali do vedení 1:0. Celá akce započala u špatné rozehrávky hostů, kterou vystihl Xherdan Shaqiri. Bývalý záložník Interu či Bayernu Mnichov poslal balon na Marka Arnautoviče a rakouský reprezentant centrem v šestnátce bezvadně našel hlavu Joea Allena. Skotský středopolař a letní posila z Liverpoolu se proti obraně Černých koček nemýlil a z bezprostřední blízkosti se dokázal prosadit.

V pětadvacáté minutě mohli hosté ze Sunderlandu skóre srovnat na 1:1, když se do solidní šance dostal Jermain Defoe, ten však branku, jenž dnes střežil Grant, trefit nedokázal a domácí i nadále vedli. Naopak náskok Stoke City mohl o tři minuty později zvýšit Wilfried Bony, avšak rána bývalého hráče pražské Sparty, Swansea či naposledy Manchesteru City skončila jen na boční síti Pickfordovy branky.

Druhého gólu se však fanoušci domácího celku přeci jen dočkali, a to těsně před koncem první půle. V nastaveném čase prvního dějství se totiž na hranici velkého vápna k míči znovu dostal autor první branky Joe Allen a parádní ranou kolem chumlu bránících hráčů překonal Pickforda v dnešním zápase už podruhé. Stav 2:0 nakonec zůstal v platnosti i po devadesáti minutách, když se hosté ze Sunderlandu v druhém dějství proti Stoke prosadit nedokázali. Domácí tak slaví tři body do tabulky.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2; když jde do tuhého černé kočky umí a tohle patří mezi šestibodové zápasy. Můj typ 2, nebo 02.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
Kuba94

Ten Sunderland je marný pod Moyesem. Čekal jsem že ho pozvedne někam do středu tabulky,ale nejspíš to bude druhá liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele