33. kolo
15.04.2017 13:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - AFC Bournemouth 4:0

Snadnější to snad ani být nemohlo. Tottenham využil úděsného bránění Bournemouthu, nasázel mu na White Hart Lane čtyři góly a zase se o kousek blíž posunul k vedoucí Chelsea. Na ni díky gólům Dembélého, Sona, Kanea a Janssena ztrácí před nedělní dohrávkou už pouze čtyři body.

Sedmá ligová výhra v řadě, mimochodem nejdelší série Tottenhamu za 50 let, se vyvíjela skutečně hladce. Dalo se to čekat, vždyť Spurs předtím zvládli jedenáct domácích klání za sebou a Bournemouth na hřištích silných soupeřů pravidelně selhává.

Po prvních deseti minutách svítilo na tabulce držení míče dokonce 86 % pro Tottenham a vzápětí se to promítlo i na tabuli výsledkové. Domácím stačily tři minuty, aby zápas rozhodli. V sedmnácté minutě propadl Eriksenův roh k Mousovi Dembélému a ten na zadní tyči propasíroval míč mezi nohama Pugha.

Vzápětí pak Wilshere ztratil míč před vápnem, Kane patičkou sklepl balón dovnitř šestnáctky Sonovi, jenž pro změnu nasadil jesle Borucovi. Šach, mat. Vymalováno. Bournemouth sehrál téměř nedůstojnou roli, v utkání si ani neškrtnul, protože Tottenhamu fungovala kromě útoku i obrana. Jediná střela hostí v první půli byla Cookova hlavička mířící nad břevno.

Zápas byl takovým tréninkovým soubojem střelců Kohoutů a Artura Boruce, který ještě před pauzou kryl rány aktivních Eriksena se Sonem. Hned po změně stran ale definitivní tečku za snahami Cherries napsal Harry Kane. Ve vápně si poradil s pomalejším i slabším Francisem a zakončil přesně k tyči. Stal se tak teprve čtvrtým hráčem Premier League, který vstřelil 20 a více gólů ve třech sezónách v řadě (Shearer, Henry, Van Nistelrooy). Krátce nato měl Kane další dvě velké šance, ale střílel po zemi a slabě.

Boruc po hodině hry během patnácti minut musel vytáhnout další čtyři zákroky, ale ani jeden nepatřil k těm z kategorie obtížnějších. Na konci této pasáže dostal práci dokonce i Lloris, byť jediná střela na branku od Danielse byla spíš sladkou třešničkou. Uvolněnější druhý poločas tak rozvášnil až Vincent Janssen v nastaveném čase, když svým prvním gólem ze hry v Premier League uzavřel skóre na konečných 4:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1......Kane 3x, Son, Alli

Reagovat
hradec

TOT 2:0 AFCB

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele