30. kolo
11.03.2018 17:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur 1:4

Kohouti z Tottenhamu dokázali otočit vývoj na půdě houževnatého Bournemouthu i bez svého nejlepšího kanonýra Harryho Kanea, který opustil trávník ve 34. minutě kvůli zraněnému kotníku. Londýnský celek od tohoto momentu vsítil hned čtyři góly a po nakonec hladkém vítězství v poměru 4:1 se posunul na třetí místo Premier League s jednašedesáti body, před čtvrtým Liverpoolem má náskok jednoho bodu.

AFC se nachází na dvanácté pozici s třiatřiceti body a osm kol před koncem nemá v žádném případě jistou záchranu, neboť na osmnáctou sestupovou příčkou Crystalu Palace drží pouhý šestibodový náskok. Domácí od samého začátku spoléhali na rychlé protiútoky a hned do dvou se dostali v úvodní desetiminutovce. Nejprve po brejku dva na jednoho uvolnil Mousset rozběhnutého Juniora Stanislase a ten svým lobem orazítkoval horní tyčku.

Stejný hráč přeci jen poslal Bournemouth do vedení v 7. minutě, když si po centru od Adama Smithe zpracoval míč na prsa a poté nekompromisně zamířil k pravé konstrukci. Hosté se postupem času stále častěji tlačili do zakončení a vyrovnat se jim povedlo ve 35. minutě. Po krásné přízemní kombinaci a finálním centru z pravého křídla od Serga Auriera si naběhl do předbrankového prostoru Dele Alli a v pádu rozvlnil síť.

Dvě minuty po změně stran odvrátil gólman Lloris křižnou ránu Francise na rohový kop, o deset minut později vyrazil gólman Begovič střelu Eriksena z hranice pokutového území do strany. Ústřední postavou Hotspur se stal pětadvacetiletý korejský útočník Heung-Min Son. Ten nejprve otočil vývoj v 62. minutě, po křižném centru Alliho střílel z voleje a jeho skákavý pokus zapadl přesně k bližší tyči.

Za další tři minuty nepropálil stejný hráč Begoviče z úhlu, zhruba deset minut před závěrečným hvizdem nebyl uznán gól domácímu Wilsonovi, jenž v hlavičkovém souboji zřetelně přistrčil Sáncheze. V 87. minutě definitivně rozhodl Son, který běžel zcela sám na Begoviče z vlastní poloviny, elegantně ho obešel a s přehledem rozvlnil síť - 1:3. Vzápětí mohl hrdina nedělního klání zkompletovat hattrick, ale proti jeho dělovce z hranice pokutového území výborně zakročil Begovič. V nastaveném čase pojistil výhru Tottenhamu Aurier umístěnou hlavičkou z mírného úhlu ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tuxedo

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem si, že bude oblíbený klub Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele