19. kolo
23.12.2017 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Chelsea FC 0:0

Big Sam zavřel krám, ze kterého si Antonio Conte odváží jen jeden bodík. Chelsea Everton na jeho hřišti mačkala od první do poslední minuty, ale na jeho pevně zabezpečenou obranu ani jednou nevyzrála. Londýňané po dvou výhrách v řadě opět ztratili a Manchester City se dnes může vzdálit na propastných 16 bodů.

Chelsea se většinu zápasu snažila hrát fotbal a otevřít obranu domácích, která však držela, držela a s drobnými problémy udržela až do závěrečného hvizdu. Pětadvacet střel vyšlo vniveč, včetně těch sedmi na bránu. Defenziva Toffees v čele s Philem Jagielkou a Jordanem Pickfordem zaslouží za vytrvalý výkon vyznamenání.

Kapitán Evertonu zazářil v desáté minutě, kdy do vápna domácích nacentroval Eden Hazard. Po střele Alonsa se k dorážkám postupně dostali Bakayoko i Willian, ale i když Pickford na jejich rány nedosáhl, Jagielka na brankové čáře obě střely heroicky zablokoval.

To však byla z pohledu Toffees asi nejslavnější chvíle. Do ofenzivy se rozhodně nepředvedli a za celý zápas neohrozili branku Thibauta Courtoise. Ten musel zbystřit jen výjimečně - jako při dalekonosné střele mimo od Daviese nebo po mimořádném zaváhání Christensena, kdy akci Calvert-Lewina zastavil až Kanté.

Rudo však bude na heat mapě pouze na polovině Evertonu, kam Chelsea podnikala výpad za výpadem. Ještě před pauzou se vřítil do vápna Pedro, ale Pickford jeho ránu pod břevno vyrazil. Hned po pauze se Španěl opět na svém sokovi v bráně ztroskotal, načež dorážel Alonso a z čáry tentokrát odkopával Williams.

Právě robustní stoper byl jediné brance utkání nejblíže. Čtvrt hodiny před koncem vložil hlavu do centru z pravé strany a div nepřekonal svého vlastního brankáře. Od břevna se míč odrazil jen kousek před brankovou čáru.

Tím okamžikem tlak Chelsea ještě zesílil, ale obrana Evertonu zařadila ještě vyšší defenzivní stupeň. Neprošla by zkrátka ani myš, natožpak střely Fabrégase nebo Hazarda, jež byly obě tečovány a skončily buď v zámezí nebo v náručí vděčného Pickforda.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
RKBoy

0:1,bude to boj,Everton má formu a my bez Moratu,ktorý by sa do takéhoto zápasu hodil ako sol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele