27. kolo
10.02.2018 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Crystal Palace 3:1

Everton vyhrál nad Crystal Palace v utkání, ve kterém byl mírným favoritem. Domácí se díky zisku třech bodů posunuli na devátou příčku, na vysněné evropské poháry však stále ztrácí šestnáct bodů.

Everton se díky výhře v tabulce vzdálil konkurenčnímu Bournemouthu, který však ještě čeká zápas sedmadvacátého kola Premier League na půdě Huddersfieldu. Crystal Palace se sice pohybuje na čtrnáctém místě, přesto mu bezprostředně hrozí sestup. Na osmnácté Stoke City mají svěřenci trenéra Hodgsona náskok pouhých dvou bodů a udržení se mezi anglickou elitou pro ně tedy určitě není samozřejmostí.

V 8. minutě šli po první velké šanci zápasu málem do vedení hosté. Mangala zahrál nebezpečnou malou domů na brankáře Pickforda, který musel míč zoufale odkopnout do míst, kde ho našel Benteke. Ten však ze vzdálenosti přibližně pětatřiceti metrů prázdnou bránu netrefil a utkání pokračovalo za bezbrankového stavu. Ve 28. minutě ze vzdálenosti asi třiceti metrů překvapivě vystřelil domácí Gueye, jehož prudká střela nadělala brankáři Henesseymu velké potíže, nakonec ji však na roh vyrazit dokázal.

Hned v první minutě druhého poločasu se do vedení dostali domácí. Niasse sklepl balón dobře na Gilfyho Sigurdssona, který bezpečně našel odkrytou část Henesseyho brány. V 51. první minutě šel Everton do dvougólového vedení, když se dokázal hlavičkou prosadit po centru Martiny Niasse. Everton stále neměl dost a na svého soupeře praktikoval aktivní fotbal, který v 76. minutě vyústil v tříbrankové vedení domácích. Gylfi Sigurdsson přehodil míč přes brankáře Henesseyho na Toma Daviesa, který doklepl míč do prázdné brány.

V 82. minutě zahrál domácí Williams ve vlastním pokutovém území rukou a rozhodčí Moss správně nařídil pokutový kop pro Crystal Palace, který vzápětí proměnil srbský záložník Luka Milivojevič.

Autor: Lukáš Hrneček / premierleague.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele