10. kolo
29.10.2017 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Leicester City - Everton FC 2:0

Že nové koště dobře mete, o tom se znovu přesvědčili v Leicesteru. Debut nového manažera Puela totiž dopadl náramně, Lišky přehrály v krizi se zmítající Everton jasně 2:0 a připisují si tak na své konto tolik kýžené vítězství.

Hráči v modrém do utkání vlétli plní elánu a hned ve třetí minutě zahrozil ranou ze střední vzdálenosti Gray. V osmé minutě se pak po rohovém kopu Mahreze dostal k zakončení Morgan, jeho gólovou střelu ale ještě stihl nad břevno vytěsnit bránící Williams. Hráči v modrém však byli k nezastavení a hned o minutu později mohl rozvlnit síť Chilwell, z deseti metrů však branku přestřelil.

Na první gólový zápis si tak fanoušci museli počkat až do osmnácté minuty - to předvedl parádní sólo z vlastní poloviny Gray, na hranici pokutového území soupeře naservíroval míč Mahrezovi, který nezištným centrem našel před odkrytou svatyní Vardyho, který svůj celek pohodlně dostal do vedení.

Až v šestadvacáté minutě zahrozili také hosté, když se za záda obránců dostal Lennon a zpětnou přihrávkou oslovil Calverta-Lewin, který však ve vyložené pozici míč minul.

Po půlhodině hry byl navíc rozdíl ve skóre dvoubrankový - to si ostrý centr Graye do vlastní branky srazil nešťastník Kenny, který při pokusu o odkop balón jen tečoval a nasměroval jej tak přesně k zadní tyči Pickfordovy branky. Vrátit hosty do utkání mohl Mirallas, který se před poločasem prezentoval dvěma nebezpečnými pokusy ze střední vzdálenosti, které jen těsně minuly branku Schmeichela.

Druhý poločas odstartovaly nepřesné nůžky Vardyho, na druhé straně zase dopadla tečovaná střela Gueyho na horní síť domácí branky. Everton však působil mimořádně sterilním dojmem a nebyl se vůbec schopen propracovat k nějakým výraznějším příležitostem. A když do branky nezapadla ani utěšená rána Bainese z poslední desetiminutovky, bylo jasné, že krize Evertonu konce tedy ještě rozhodně nemá.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Kuba94

To uz zacina byt vazne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele