3. kolo
27.08.2017 17:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Arsenal FC 4:0

Tak tohle byl panečku debakl. Liverpool na svém stánku čtyřmi brankami deklasoval Arsenal, který předvedl jeden ze svých vůbec nejhorších výkonů za posledních několik let. Hosté se svému soupeři nevyrovnali v jediném herním aspektu, od začátku tahali za kratší konec a někteří hráči působili dojmem, jakoby snad nedělní odpoledne raději strávili úplně jiným způsobem.

Že to s celkem Arséna Wengera dnes nedopadne dobře, to bylo jasné takřka od prvních sekund. Liverpool na nic nečekal a do utkání vlétl jako uragán, zatímco hosté měli obrovské potíže se s touto intenzitou a rychlostí jakkoliv vypořádat. V šesté minutě hlavičkoval po centru Morena Can, branku ale trefit nedokázal. Na druhé straně měl jednu z mála šancí Arsenalu Welbeck, který se po ztrátě Hendersona a následné kolmici Sancheze objevil ve výhodné střelecké pozici, pod tlakem bránících hráčů však svůj pokus v pádu nasměroval vysoko nad.

V desáté minutě se s parádním zákrokem vytasil Petr Čech - po rychlé narážečce poslal do vápna přízemní centr Can, na zadní tyči Bellerina předskočil Salah, jenže ve vyložené pozici jen trestuhodně napálil českého brankáře ve službách Kanonýrů.

Liverpool to však vůbec nemrzelo - po čtvrthodině hry totiž Xhaka předvedl hrozivý kiks v rozehrávce, kdy namazal presujícímu Gomezovi, načež po jeho načechraném centru Firmino otevřel skóre zápasu.

Arsenal se však vůbec nepoučil a jen o pár minut později ztratil míč ve středu pole Özil a před Čechm se zjevil osamocený Henderson, který však ke smůle domácích míč do sítě dopravit nedokázal. Po pětadvaceti minutách hostům zase pláchl Salah, s jeho přízemním pokusem si však český brankář dokázal poradit. Obraz hry se však vůbec neměnil, Kanonýři působili neskutečně mdlým dojmem, na hřišti vůbec nebyli cítit a pro nikoho tak nebylo překvapením, když Liverpool své vedení po půlhodině navýšil. Liverpool podnikl parádní protiútok, balón putoval po ose Wijnaldum - Can - Firmino až k Manému, který si ve vápně pohrál s Holdingem a parádní střelou na zadní tyč podruhé rozvlnil síť.

O poločasové přestávce se Arséne Wenger rozhodl změnit hráčské obsazení i rozestavení. Ze hřiště se pakoval Ramsey, na jehož místo naskočil Coquelin a Arsenal přešel do formace 4-2-3-1. Tato změna ovšem ovoce nepřinesla, naopak to byl Liverpool, který si vytvářel hromadu solidních příležitostí.

Nejprve to byl Monreal, který při trapném pokusu o kličku ztratil míč, čímž vybídl Salaha, aby si z úhlu vyzkoušel samostatný nájezd na Petra Čecha. Ten jeho pokus o obstřel tentokráte zlikvidoval. Jakoukoliv naději na zvrat však o chvíli později pohřbil Bellerin, který se na půlicí čáře dopustil hrůzostrašné minely při zpracování a egyptského forwarda vyslal do dalšího samostatného úniku, který již tentokráte vyřešil gólově.

Dvacet minut před koncem mohl čtvrtý zásah přidat Mané, který se po chybě Holdinga dostal před Petra Čecha, jenže ten tentokrát svůj minisouboj s útočícím hráčem Liverpoolu vyhrál. Čtvrthodiny před koncem se však liverpoolští přece jenom prosadili i počtvrté - na parádní centr Salaha si na zadní tyči naskočil úplně osamocený Sturridge, kterého zcela vypustil Koscielny, a anglický reprezentant si již se zakončením ze dvou metrů věděl rady. Liverpool tak s úvodním měsícem sezony může být spokojen, zato na severu Londýna mají opravdu o čem přemýšlet.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Infernoqt

3:2

Reagovat
Adhol

Přijde mi, že na Arsenal celkem umíme, ale ty první dva zápasy mě zrovna moc nepřesvědčily ale i tak si myslím, že vyhrajeme, tyhle zápasy pod Kloppem prostě umíme. Tip: 2:1

Reagovat
Theft90

3:3

Reagovat
pobody's nerfect

Celé preview o tom, jak jsou domácí mírným favoritem a nakonec tip 02? To fakt dělají dva odlišní lidé?

Reagovat
smazaný uživatel

spis to psal idiot... napsat ve 4. kole vetu "Body potřebují oba celky" to radsi nepsat nic, nez furt dokola opakovat tyhle nechutne klišé

Reagovat
smazaný uživatel

EF, je neustále trochu mimo, ale že upadá třeba i kicker to nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

1 za barák

Reagovat
smazaný uživatel

v brane bude Karius

Reagovat
smazaný uživatel

tip 02? se proberte

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

jo Klopp oficialne potvrdil ze bude v brane Karius

Reagovat
Noustress

4:4

Reagovat
REPLIKATOR

Arsenal je trapný a dokud tam bude smrdět Wenger, lepší to nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej válec jinak Arsenal byl tragickej

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger tam nemá co dělat, úplně ten klub pohřbívá za živa. Kdy to těm majitelům dojde.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že jste finančně v plusu, to je oč tu běží

Reagovat
EL Gringo

Mané, to je hráčik

Reagovat
Beči

Nebýt Čecha, nasázeli jsme Arsenalu ještě větší příděl. Jen tak dál, YNWA

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool je solidní i bez Coutinha, tak at ho pustí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele