13. kolo
25.11.2017 18:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Chelsea FC 1:1

Šlágr kola na Anfield Road dopadl nerozhodně, Liverpool s Chelsea si nakonec rozdělili po bodu. V prvním poločase byli nebezpečnější hosté, jejichž hru řídil především aktivní Hazard, ve druhé části převzali otěže domácí, které také po hodině hry poslal do vedení Salah. Za hosty srovnával pět minut před koncem šťastnou trefou Willian.

V první fázi utkání domácí kontrolovali průběh hry a měli častěji míč na kopačkách. Jako první zahrozil Momo Salah, střelou ze střední vzdálenosti však branku netrefil. Na straně druhé poslal Drinkwater do rychlého protiútoku Hazarda, ten si navedl míč na střed a ranou na bližší tyč pořádně protáhl Mignoleta. Při další nebezpečné akci si oba hráči Chelsea své role vyměnili - Hazard se odhodlal k další sólo akci, na jejím konci vyslal precizní kolmici na nabíhajícího Drinkwatera, jemuž šanci zmařil včasným vyběhnutím Mignolet.

S projektilem z hranice vápna neuspěl ani Zappacosta a po jednom z rohových kopů se před brankou domácího celku strhl pořádný závar, ovšem ani Morata, ani Bakayoko se ke kvalitnímu zakončení nedostali. A když se na druhé straně neujala ani Salahova kroucená střela, odcházelo se do kabin za stavu 0:0.

Ve druhém dějství byl nebezpečnější Liverpool, Chelsea byla zatažena na vlastní půlce a k rušivým kontrům se dostávala málokdy. Po jednom z mála takových se po tečovaném centru Zappacosty k míči prodral Morata, břichem jej však nasměroval pouze mimo. Po hodině hry se do velké příležitosti dostal Sturridge, jeho zakončení však na poslední chvíli zablokoval Azpilicueta. Tentýž hráč však již nic nezmohl se situací o pár minut později. To se totiž Coutinho nebojácně rozběhl mezi obránce, pasem, který trestuhodně nezvládl zachytit Bakayoko, našel Chamberlaina, ten přiklepl Salahovi, který se již tváří v tvář Courtoisovi nemýlil.

Deset minut před koncem se k nebezpečné hlavičce po rohu Coutinha prodral Wijnaldum, belgický brankář však byl pozorný. Hosté se logicky víc tlačili do ofenzivy, vyložené šance si však nevypracovali, přesto byli za zvýšenou aktivitu odměněni - a to když se střídající Willian na kraji vápna uvolnil a nepovedeným centrem přehodil Mignoleta, čímž srovnal stav na konečných 1:1

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
M1ck0

1:0

Reagovat
frederik

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Tuxedo

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
RKBoy

1:3.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele