13. kolo
25.11.2017 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Brighton & Hove Albion 1:0

Manchester United žádné překvapení nedovolil a Brighton doma nakonec porazil 1:0. Rudým ďáblům trvalo hodinu, než poprvé a naposledy překonali brankáře Ryana. Autorem vítězné trefy se stal Ashley Young. Brighton neodehrál špatné utkání, ale branku De Gey ohrozit nedokázal.

Brighton nesehrál na Old Trafford vůbec špatnou partii. Manchesteru byl i přes větší držení balónu v podání domácího celku rovnocenným soupeřem. První poločas zas tolik výrazných brankových příležitostí nepřinesl, na druhou stranu si diváci v ochozech "divadla snů" nemohli na tempo utkání stěžovat.

Manchester United mohl jít do vedení až před koncem prvního poločasu, kdy se po Rushfordově vráceném centru na dvakrát dostal k zakončení Lukaku, jenomže belgický útočník si vylámal zuby na skvělém Ryanovi. Bohužel Lukakova šance byla vlastně jediná v průběhu prvního poločasu. Domácím příznivcům ještě zatrnulo, když se na trávník svalil Paul Pogba a chvílemi vůbec nebylo jasné, zdali bude ve hře pokračovat.

Francouzský záložník se nakonec objevil na trávníku i po změně stran a Manchester pokračoval v nastoleném trendu většího držení balónu, avšak mála brankových příležitostí. Jinými slovy, obraz hry byl ve druhém dějství totožný. José Mourinho s tím ale nemohl být spokojen a po hodině hry se rozhodl poslat na hřiště toho nejpovolanějšího - uzdraveného Zlatana Ibrahimoviće. A opravdu to netrvalo dlouho a United šli do vedení. Rohový kop Rushforda hosté odvrátili jen k Ashleymu Youngovi, jehož rána i s pomocí teče nechytatelně zapadla do branky.

Brighton se snažil o vyrovnání a nějaké náznaky šancí měl. Po skvělém průniku Bruna nedosáhli na balón Hemed s Grossem. Na druhé straně zase vybojoval roh po individuální akci Ibrahimovič a těsně před koncem po narážečce s Pogbou netrefil branku. Brighton dostal do vínku ještě pět minut nastaveného času, ale Manchester si hubený náskok dobře hlídal a závar před svojí brankou ustál.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
popltak

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
MySch017

Nie Rushford, ale Rashford, na konci 1. polcasu nezakoncoval 2x Lukaku, ale dorazal to Pogba. Pri pisani review nie je na skodu pozerat zostrih z daneho zapasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele