16. kolo
10.12.2017 17:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Manchester United - Manchester City 1:2

Nedělní šlágr nakonec po zásluze ovládl Manchester City, který byl po většinu času tím lepším celkem a díky brankám Silvy a Otamendiho si připsal další tři body za výhru 2:1. Za domácí vyrovnal těsně před poločasem Rashford, příležitost k vyrovnání pak pět minu před koncem spálil Lukaku.

První půli herně ovládli hosté, před zápasem se čekalo, že budou mít svěřenci Pepa Guardioly míč častěji na svých kopačkách, ovšem že budou domácí až takhle pasivní, to bylo přece jenom překvapení. První menší vzrušení si pro diváky připravila dvojice Sterling - Jesus, prvně jmenovaný totiž brazilského útočníka našel v pokutovém území přesným pasem, jeho kolega mu chtěl tuto pobídku vrátit, ale nezrealizoval ji přesně. O chvíli později při rohovém kopu promáchl Matič a míč jen nebezpečně protečoval na bližší tyč, De Gea však byl pozorný.

Po čtvrthodině hry si Fernandinho všiml rozběhnutého Jesuse, ten si zvládl pohrát s Rojem, jenže selhal při zakončení, když na španělského brankář poslal jen velmi slabý projektil do středu brány.

Po čtyřiceti minutách našel Delph přesným centrem Saného, německý křídelník si míč pohotově zpracoval a okamžitě střílel, De Gea však jeho ránu vytěsnil na rohový kop. A právě z něj poprvé udeřilo - Lukaku totiž v souboji s Otamendim míč nešťastně přiklepl před Davida Silvu, který již neměl těžkou práci.

Svěřencům Joseho Mourinha se však podařilo reagovat ještě do konce poločasu a pomohla jim k tomu hrubá chyba v defenzivě Manchesteru City. Nákop Roja totiž podskočil Otamendi, nezachytil jej ani Delph, a tak se tváří tvář Edersonovi objevil Rashford. Anglický forward zachoval chladnou hlavu a rozjásal zaplněný Old Trafford.

Krátce po začátku druhé půle ale byli hosté opět ve vedení a znovu u toho byl nešťastník Lukaku. Ten při odkopu nastřelil Smallinga a ke smůle Rudých ďáblů míč přistál přesně na kopačkách Otamendiho, který z malého vápna překonal bezmocného De Geu.

Třetí branku mohl dvacet minut před koncem přidat De Bruyne, jeho zakončení z hranice vápna však De Gea reflexivně vytáhl. Čtvrthodinky před koncem zaváhal znovu Fabian Delph a k razantnímu zakončení z hranice vápna se dostal Rashford, jeho přízemní projektil však Ederson zneškodnil. Pět minut před koncem si pak domácí vypracovali největší možnost k vyrovnání. To Mata parádním obloučkem našel Martial, ten z prvního doteku před brankou našel volného Lukaka, který ale z malého vápna jen nastřelil hostujícího brankáře. S dorážkou následně přispěchal Mata, ale ani on nedokázal Edersona překonat.

V nastavení mohl ještě přidat pojistku na vítězství Citizens Bernardo Silva, De Gea jej vychytal. Hosty to nakonec mrzet ale vůbec nemuselo, utkání totiž dovedli k vítězství 2:1 a krom luxusního náskoku 11 bodů na svého rivala přepsali i jeden ligový rekord - dosáhli totiž na čtrnáctou ligovou výhru v řadě, což před nimi v jednom ligovém ročníku ještě nikdo nedokázal.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (39)

Přidat komentář
diastan

1:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
MCFC_8

NEPREHRAT! Myslim ze sa nam bude hrat lepsie lebo neocakavam od United taky beton ako v poslednych zapasoch sme museli celit

Reagovat
Hardwell

2:2

Reagovat
Devil

Bez Pogbiče těžko - 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 Bitva kterou uvidim na zivo !

Remiza je urcite super, ale uspokojeni jsou tri body.

Reagovat
smazaný uživatel

na kolko vyjde takovej lupen ?

Reagovat
frederik

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Věřit bukwicím ze sk, kteří všichni favorizují hostující tým?

Reagovat
t0mmy33MCFC

no ten kurz je dost prekvapivej ... nefavorizoval bych ani jeden tym

Reagovat
smazaný uživatel

Měli pravdu bukwice. Tento týden se jim velmi vyvedl. Počítám , že vložené kolo a následující week budou tragedie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujete 4:2 a také blbosti ale Guardiola toho nášho defenzívneho mága preští raz dva tipujem 0:2 a to ešte dávam málo naviac nám nehrá náš najkreatívnejší a najtvorivejší hráč Pogba. Budem držať palce ale Mourinho je schopný betónovať aj na Old Traford

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem na utkáních s Newcastlem i s CSKA. Hra UNITED pozitivní i negativní.

P.Pogba je rozdílový hráč o tom žádná... Hra United na něm stojí!

José je defenzivní stratég, Pep G. naopak ofenzivní,což je mi samo i sympatické /vůči UNITED/. Vzpomeňme na dobu pod SAF /ofenzivní mašina/.

Bez P.P. to bude složité,ale né neřešitelné. Bitva o Manchester může začít!

Tip: 0. - Věřím v pěkný zápas.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
Kuba94

Ani pod Safem to nebylo uplne ruzove.

Reagovat
scholes18

3:1 čo sme horší ako Šachtar

Reagovat
Vsadim gule

Proti šachtaru hrálo Béčko...

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
diastan

nastěstí.. Sachtar >>> Basilej, takze porad neni o cem

Reagovat
syraLFC

X2

Reagovat
Kuba94

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

2:1

Reagovat
Vsadim gule

Odskočil chelsea a zároveň se přiblížit city by bylo fakt fajn

Reagovat
Vsadim gule

*Odskocit

Reagovat
Assassin11

lepší je že chelsea stratila a mít 11 bodů náskok před antifotbalem z mufánkova

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan Ibrahimovic on Man City:

"Zlatan is bigger than Manchester City. I'm older, I've won more trophies and have many more fans."

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
popltak

Reagovat
smazaný uživatel

A všechno mu to je dneska k hovnu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite ty lemro tak si to doma vystav za sklo a koukej na to nebo si u toho ulevuj

Tohle prirovnavani je znamka jeho inteligence a respektu - tleskam pro takove píp...

Reagovat
smazaný uživatel

Už mám toho dosť a vyjadrím sa jasne. Mourinho je defenzívny skurvysyn a to je tak celé. Ešte tento hajzel išieľ do kabíny City aby oslavovali tichšie pričom ho opľuli a obliali mliekom. Nič iné si ani tento defenzívny hajzel nezaslúži. Aj jeho žena keď chce sex tak sa ide radšej defenzívne vysrať a z tých hovien si skladá svoj antifutbalový autobus ktorý predvádza už nespočetne veľa rokov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele